Nemzetközi foci sport

Egy ultra menthette meg a szurkolókat kísérő rendőr életét

Tragikus hír járta be az olasz sajtót a hétvége folyamán: az olasz harmadosztályú Foggia szurkolói némán nézték végig a Catanzaro elleni vasárnapi mérkőzést, miután egy őket kísérő fiatal rendőr összeesett.

A vendégektől érkező párszáz ultrát szokás szerint rendőrök kísérték a szektorukba, a békés vonulás közben azonban egyszercsak földre rogyott az egyik tiszt. A 34 éves férfi szerencséjére a Foggia-ultrák között volt egy egészségügyi dolgozó, aki azonnal cselekedett és a beszámolók szerint újra is élesztette a rendőrt, akit ezután kórházba szállítottak.

A vendégek szurkolóit sokkolták az események és úgy döntöttek, a férfi tiszteletére csöndben maradnak az egész meccsen, a zászlókat és molinókat sem rakták ki. A hazai csapat drukkerei amint meghallották, hogy mi történt, ugyanígy tettek.

Könnyű negatívan beszélni az ultrák világáról, de azt hiszem a Foggia szurkolói ma különleges dolgot vittek véghez. Közel vagyunk a rendőrséghez, sokat gondolunk rá. A Foggia drukkerei mindenki szívébe belopták magukat

– mondta Diego Foresti, a Catanzaro sportigazgatója a történtekről a Foggiatodaynek.

A mérkőzést egyébként a hazai csapat nyerte 2-0-ra, amivel ötödik helyen áll a harmadosztály C csoportjában. A Foggia nyolcadik a bajnokságban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!