Nemzetközi foci

Egy ultra menthette meg a szurkolókat kísérő rendőr életét

Tragikus hír járta be az olasz sajtót a hétvége folyamán: az olasz harmadosztályú Foggia szurkolói némán nézték végig a Catanzaro elleni vasárnapi mérkőzést, miután egy őket kísérő fiatal rendőr összeesett.

A vendégektől érkező párszáz ultrát szokás szerint rendőrök kísérték a szektorukba, a békés vonulás közben azonban egyszercsak földre rogyott az egyik tiszt. A 34 éves férfi szerencséjére a Foggia-ultrák között volt egy egészségügyi dolgozó, aki azonnal cselekedett és a beszámolók szerint újra is élesztette a rendőrt, akit ezután kórházba szállítottak.

A vendégek szurkolóit sokkolták az események és úgy döntöttek, a férfi tiszteletére csöndben maradnak az egész meccsen, a zászlókat és molinókat sem rakták ki. A hazai csapat drukkerei amint meghallották, hogy mi történt, ugyanígy tettek.

Könnyű negatívan beszélni az ultrák világáról, de azt hiszem a Foggia szurkolói ma különleges dolgot vittek véghez. Közel vagyunk a rendőrséghez, sokat gondolunk rá. A Foggia drukkerei mindenki szívébe belopták magukat

– mondta Diego Foresti, a Catanzaro sportigazgatója a történtekről a Foggiatodaynek.

A mérkőzést egyébként a hazai csapat nyerte 2-0-ra, amivel ötödik helyen áll a harmadosztály C csoportjában. A Foggia nyolcadik a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik