Nemzetközi foci

Visszatér Belgiumba a korábbi magyar sikerkapitány

KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP
KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP

Bernd Storckot nevezték ki a belga élvonalban jelenleg nyolcadik helyezett KRC Genk labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé, írta az MTI.

Kapcsolódó
Szoboszlai mattolta a Manchester Cityt, Mbappé megdöntötte Messi rekordját
Nyert a Leipzig, így tavasszal az Európa Ligában folytathatja.

A klub kedd esti közleménye szerint a német tréner – aki korábban a magyar válogatottat is irányította – az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabb együttműködésre vonatkozó opcióval.

Az 58 éves Storck legutóbb a Dunaszerdahelynél volt vezetőedző, onnan közös megegyezéssel áprilisban távozott.

A magyar válogatottat 2015 júliusától 2017 októberéig irányította, ebben az időszakban a nemzeti csapat előbb kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe.

A szakember magyarországi szerepvállalása után két belga együttes, a Mouscron és a Cercle Brugge vezetőedzőjeként is tevékenykedett.

Genki elődjét, John van den Bromot az elmúlt hetek sikertelensége és a nem megfelelő eredmények miatt hétfőn menesztették. Az együttes sorozatban öt mérkőzésén maradt nyeretlen, kiesett a Belga Kupából, az Európa Ligában egy fordulóval a főtáblás küzdelmek zárása előtt csak harmadik a csoportjában, a bajnokságban pedig már 15 pont a lemaradása a listavezető Union Saint-Gilloise-zal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik