MARCO BERTORELLO / AFP
Nemzetközi foci sport

Letartóztatták, úgyhogy lemondott az olasz klub elnöke

Az olasz gazdasági rendőrség bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt hétfőn délelőtt Milánóban letartóztatta Massimo Ferrerót, aki emiatt lemondott a Sampdoria élvonalbeli labdarúgóklub elnöki pozíciójáról.

A genovai egyesület hétfői közleménye szerint Ferrero a „klub iránti tiszteletből távozik”, hogy elkerüljék a klubbal kapcsolatos találgatásokat.

Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint a korábbi színész, jelenleg filmproducerként és vállalkozóként tevékenykedő Ferrero vállalkozásaival vétett a törvények ellen, elsősorban calabriai székhelyű filmes cégei csődje miatt nyomoznak. Ügyvédje, Giuseppina Tenga olasz lapoknak elmondta: a rendőrségi vizsgálat nem érinti a Sampdoriát.

Kapcsolódó
„Kinek képzeli magát?” – egy szövetségi kapitány kiakadt Jürgen Kloppra
A német edző szerint csak direkt próbálják meg félreérteni a szavait, mindenesetre sokakt felbosszantott.

A 70 éves üzletember mellett további öt személyre terjed ki a nyomozás – többek között lányára, vejére és unokájára –, akiknek elrendelték a házi őrizetét.

A Sampdoria 16 forduló után 15 pontjával a 15. helyen áll a Serie A-ban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!