Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci

Kizárhatják az európai kupákból a Portót és a Sportingot

Pénzbüntetést kapott és egy szezonra kizárhatják az európai kupasorozatokból a következő három évben az FC Portót és a Sportingot, írta az MTI.

Kapcsolódó
Zlatan Ibrahimovic: A gyűlölet az én benzinem
A Milan csatára azt mondta, sokkal több energiát kap, ha mindenki utálja a stadionban.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által kiszabott szankcióra azért került sor, mert a két egyesület megszegte a pénzügyi fair play előírásainak egy részét. Az indoklás szerint az érintett klubok nem tartották be a lejárt tartozások kiegyenlítésére vonatkozó követelményeket.

A portugál bajnokságban címvédő Sportingnak 250 ezer eurót, a Portónak pedig 300 ezret kell kifizetnie, a tartozásokat pedig mindkettőnek ki kell egyenlítenie jövő január 31-ig.

Ha ez a vonatkozó igazolások bemutatásával együtt nem történik meg, akkor a következő három idényben egyik sem szerepelhet abban az európai kupasorozatban, amelybe bejut.

Nem csak a két portugál egyesületet büntette az UEFA, rajtuk kívül ugyanis a kazah Asztana, a román CFR Cluj, a bolgár CSZKA Szófia, a gibraltári Mons Calpe, az ugyancsak portugál Santa Clara, valamint a Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportban szereplő spanyol Betis is szankcióval néz szembe.

Az UEFA azt is közölte, hogy a török Besiktas teljesítette az előző idényben elmaradt pénzügyi kötelezettségeit, így nem tartják vissza a mostani európai kupaszereplése során járó pénzdíjának 15 százalékát. A Besiktas ugyanakkor tavasszal egyik sorozatban sem szerepel majd, ugyanis már biztosan a Bajnokok Ligája C csoportjának utolsó helyén végez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik