Nemzetközi foci

Még a kommentátor is hitetlenkedve kiabált, miután egy méterről kapu fölé lőtt a támadó

Valószínűleg a Motagua FC szurkolói nem felejtik el, amíg élnek, mekkora helyzetet puskázott el Gonzalo Klusener.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszott a hondurasi klub a kanadai Forge ellen, méghozzá egy fináléba jutásért. A CONCACAF Liga elődöntőjének első mérkőzésén 2-2 született, ebben a bajnokságban pedig még él az idegenben lőtt gólok szabálya, így a Motagua ezzel az előnnyel várta otthon ellenfelét.

A 85. percben aztán 0-0-nál az argentin Klusener lehetett volna a hős, de tökéletes labdából sem tudott betalálni. A hibáját látva még a kommentátor is csak azt tudta kiabálni, hogy lehetett kihagyni egy méterről, üres kapura egy helyzetet.

Végül gól nélküli döntetlennel ért véget az összecsapás, így a Motagua története során harmadszor jutott be a döntőbe. A fináléban viszont soha nem sikerült még nyernie a hondurasi együttesnek, 2018-ban a Herediano bizonyult jobbnak 3-2-re, egy évvel később pedig a Saprissa győzött 1-0-ra. Idén viszont nem Costa Rica-i ellenfél vár a csapatra, hanem a guatemalai Comunicaciones.

A 2017-ben alapított tornát egyébként jövőre rendezik meg utoljára, mert a térségi Bajnokok Ligáját kibővítik, így pedig túl sok csapat lesz abban érintett. Helyette külö karibi és közép-amerikai ligákat hoznak létre, az ottani csapatoknak.

Olvasói sztorik