SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Dárdait egy hétvégi győzelem se mentette volna meg

Egy héttel korábban, az Union Berlin elleni vereség után már nagyon bosszús volt Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója, aki a hétvégi, Augsburg elleni 1-1-es döntetlent követően menesztette is Dárdai Pál vezetőedzőt.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo lehazugozta az Aranylabda szervezőjét
Szerinte egy szó sem igaz abból, amit a Lionel Messivel kapcsolatos rivalizálásáról írt.

A sportvezető szerint azonban nem az eredmény volt a váltás fő mozgatórugója, hanem a csapat gyenge fejlődése, írta a Berliner Tageszeitung.

„Nem hiszem, hogy egy győzelem megváltoztatta volna a döntést. Ha 1-0-ra nyerünk, akkor is ugyanez történt volna. A dolog nagyon világos volt számomra” – nyilatkozta Bobic.

A célunk az volt, hogy a játékosok jobbak legyenek, és lássuk a fejlődést. Ám nem éreztem, hogy sok minden javult volna.

Bobic tehát a 13 forduló alatt megszerzett 14 pont után menesztette Dárdait, akivel a lap szerint sohasem volt igazi bizalmi kapcsolata.

A magyar edzőnek 2022. június 30-ig érvényes szerződése van, a klubvezetés tavasszal ülne le vele tárgyalni.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!