Nemzetközi foci

Álomszép góllal nyerte a Real Madrid a rangadót

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

A Real Madrid hátrányból fordítva, a hajrában szerzett góllal győzte le 2-1-re a Sevillát vasárnap este a spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának rangadóján.

A Sevilla az első kaput eltaláló próbálkozásából eredményes volt, Rafa Mir fejesénél volt tehetetlen Courtois, majd Mir volt az, aki megduplázhatta volna az előnyt, de a második bólintása már kimaradt. A vendégek kézben tartották a mérkőzést az első félidő nagy részében, a Real mégis kiegyenlített, Bounout tréfálta meg Militao távoli lövése, a kipattanót pedig Benzema értékesítette.

Kapcsolódó
Alig hisszük el, milyen gólt kapott a madridi kapus
Az Atléticónak ez is belefért, magabiztosan nyert.

A Sevilla egy esetben még egy tizenegyesgyanús helyzet miatt is reklamált Alaba és Ocampos találkozása után, de a játékvezető határozottan továbbot intett.

Ugyan az 57. percben Asensio lábában ott volt a vezetés megszerzésének lehetősége, kissé furcsa volt, hogy Carlo Ancelotti bő 70 percet várt azzal, hogy cserével nyúljon bele a mérkőzésbe, a madridiak ugyanis kezdtek elfogyni a második félidő közepére.

Mégis a Real jött ki győztesen a hajrából, a korábban ziccert is hibázó Vinícius látványos lövéssel nyerte meg csapatának a mérkőzést. Vinícius Jr.-nak parádés szezonja van, az eddigi 14 fordulóban eggyel több gólt szerzett (9), mint a mostani idény előtt 82 bajnokin összesen a Real Madridban.

A Real a győzelmével őrzi négypontos előnyét az Atlético Madriddal szemben.

La Liga, 15. forduló

Real Madrid-Sevilla 2-1 (1-1)

Olvasói sztorik