Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Hallani sem akar Olaszországról a portugál futballkapitány

Az elmúlt két Európa-bajnokság győztese, az olasz és a portugál válogatott ugyanarra az ágra került a 2022-es, katari világbajnokság európai pótselejtezőjének pénteki sorsolásán, így csak az egyikük juthat ki a tornára.

Kapcsolódó
Az Európa-bajnok olaszokon át vezethet Ronaldóék útja a vébére
A C ág döntője kőkeménynek ígérkezik.

Olaszországnak előbb Észak-Macedónia, Portugáliának Törökország ellen kell továbbjutnia, a papírforma pedig a két nagycsapat döntőjét ígéri.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos egyelőre hallani sem akar az olaszokról.

„Arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük Törökországot, és akkor döntőbe jutunk. Lehet, hogy kedvezőtlen a sorsolásunk, de mindig otthon játszunk, így nem kopunk el az utazással” – mondta.

Hozzátette, neki semmi kétsége nincs a pótselejtezőt illetően.

Bízom benne, hogy a játékosok el fogják juttatni Portugáliát a világbajnokságra.

Az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini elismerte, hogy kaphattak volna jobb sorsolást, de hangsúlyozta, hogy magabiztosan és pozitívan várják a márciusi rájátszást.

Szívesen elkerültük volna a portugálokat, valószínűleg ők is el akartak kerülni bennünket. Most mégis előfordulhat, hogy döntőt játszunk ellenük

nyilatkozta.

A pótselejtező menetrendje

A ág
Skócia – Ukrajna
Wales – Ausztria

 

B ág
Oroszország – Lengyelország
Svédország – Csehország

 

C ág
Olaszország – Észak-Macedónia
Portugália – Törökország

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!