Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Addig totojázott a szövetség, amíg távozott a futballkapitány

Bár tervezte volna a folytatást, végül szerződése december 31-i lejártával nem marad a görög labdarúgó-válogatott élén John van’t Schip szövetségi kapitány.

Kapcsolódó
Felrohant a lelátóra a csapatorvos, hogy megmentse az ellenfél szurkoló életét
A genti klub doktora lett a csütörtöki kupaeste igazi hőse.

A holland szakember 2019 nyarán vette át a válogatott irányítását, két és fél év alatt 26 meccsen ült a kispadon, a mérlege 11 győzelmet, 9 döntetlent és 6 vereséget számlált.

Görögország mind a 2020-as EB-, mind a 2022-es világbajnoki selejtezők során csoportharmadikként végzett, így egyik világeseményre sem tudta kvalifikálni magát.

A korábbi 41-szeres válogatott, Európa-bajnok játékos közösségi oldalán jelentette be a távozását.

„Edzői stábommal együtt úgy döntöttem, hogy 2,5 év után nem folytatom a görög válogatott vezetőedzőjeként. 2019 augusztusában indultunk, fiatalabb, tehetséges, ígéretes játékosokkal dolgoztunk, és olyan csapatszellemet hoztunk létre, amelyet a játékosok és a munkatársak magukévá tettek! Keményen dolgoztunk, megváltoztattuk az edzési folyamatot és a játékstílust, ami új identitást adott csapatunknak” – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

John van’t Schip (@johnvantschip) által megosztott bejegyzés

Hozzátette, ugyan folytak a tárgyalások, de a Görög Labdarúgó Szövetség nem tudta időben meghozni a döntését, ezért inkább besegített.

Úgy éreztem, ideje továbblépnem. Végül is a futballról alkotott elképzelésünk másak. Hiszek a görög futballban, de lehetőséget kell adni a görög játékosoknak, hogy fejlődjenek és játszhassanak

– mondta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!