Nemzetközi foci

Addig totojázott a szövetség, amíg távozott a futballkapitány

Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bár tervezte volna a folytatást, végül szerződése december 31-i lejártával nem marad a görög labdarúgó-válogatott élén John van’t Schip szövetségi kapitány.

Kapcsolódó
Felrohant a lelátóra a csapatorvos, hogy megmentse az ellenfél szurkoló életét
A genti klub doktora lett a csütörtöki kupaeste igazi hőse.

A holland szakember 2019 nyarán vette át a válogatott irányítását, két és fél év alatt 26 meccsen ült a kispadon, a mérlege 11 győzelmet, 9 döntetlent és 6 vereséget számlált.

Görögország mind a 2020-as EB-, mind a 2022-es világbajnoki selejtezők során csoportharmadikként végzett, így egyik világeseményre sem tudta kvalifikálni magát.

A korábbi 41-szeres válogatott, Európa-bajnok játékos közösségi oldalán jelentette be a távozását.

„Edzői stábommal együtt úgy döntöttem, hogy 2,5 év után nem folytatom a görög válogatott vezetőedzőjeként. 2019 augusztusában indultunk, fiatalabb, tehetséges, ígéretes játékosokkal dolgoztunk, és olyan csapatszellemet hoztunk létre, amelyet a játékosok és a munkatársak magukévá tettek! Keményen dolgoztunk, megváltoztattuk az edzési folyamatot és a játékstílust, ami új identitást adott csapatunknak” – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

John van’t Schip (@johnvantschip) által megosztott bejegyzés

Hozzátette, ugyan folytak a tárgyalások, de a Görög Labdarúgó Szövetség nem tudta időben meghozni a döntését, ezért inkább besegített.

Úgy éreztem, ideje továbblépnem. Végül is a futballról alkotott elképzelésünk másak. Hiszek a görög futballban, de lehetőséget kell adni a görög játékosoknak, hogy fejlődjenek és játszhassanak

– mondta.

Olvasói sztorik