Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Kudarcot vallottunk” – padlón a Dortmund a BL-kiesés után

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

A Borussia Dortmund 3-1-re kikapott a Sporting otthonában a Bajnokok Ligájában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább a csoportjából és az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában folytatja majd a tavasszal. Ez váratlan fordulat azt követően, hogy a német klub két győzelemmel kezdett, még akkor is, ha Erling Braut Haaland mindössze két meccsen játszott a sorozatban – egy gólt szerzett.

Legyünk őszinték: kudarcot vallottunk a Bajnokok Ligájában. Nem játszunk jól egy ideje, de a cél így is egyértelmű volt – továbbjutni a csoportból. Ez nem sikerült.

Nemcsak anyagilag, de sportszakmai és arculati szempontból is hatalmas visszaesés ez. Különösen akkor, amikor ezekben a koronavírusos időkben nem tudni, mit hoz a jövő. Nagyon sokáig kell majd jutnunk az Európa Ligában, hogy ezt financiálisan ellensúlyozni tudjuk” – mondta Michael Zorc, a BVB sportigazgatója az újságíróknak, miután a csapat hazatért Portugáliából.

Kapcsolódó
Pochettinónak menekülnie kéne a PSG-től – Henryék nem kímélték a párizsi sztártriót
Bár csak 2-1-re kapott ki a párizsi csapat Manchesterben, a játék képe alapján ennél sokkal nagyobb a baj a klubnál.

A Dortmund legutóbb 2017-ben búcsúzott a csoportkörben a BL-től, akkor is az EL-ben folytatta a csapat, a legjobb tizenhatig jutott, ahol a Salzburg állította meg. Az előző szezonban egészen a negyeddöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában.

Olvasói sztorik