Roni Rekomaa / LEHTIKUVA / AFP
Nemzetközi foci sport

Félnek a háborús konfliktustól a finn futballisták

A Finn Labdarúgó Szövetség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a szombati, boszniai világbajnoki selejtezőjét semleges pályán játssza le.

Kapcsolódó
Másodszor is koronavírusos lett a cseh szövetségi kapitány
A találgatások elkerülése érdekében azt is közölték, hogy be van oltva.

„Ha a csapatok biztonsága veszélybe kerül, az UEFA semleges pályára helyezi a mérkőzést. Készen állok ezt kezdeményezni, ha aggasztó hírek érkeznek Bosznia-Hercegovinából” – nyilatkozta a finn szövetség elnöke, Ari Lahti.

A vendégek attól tartanak, hogy mivel a térségben fokozódik a politikai feszültség, Zenica városa nem lenne biztonságos.

A bosnyák hatóságok azt már jelezték, nem örülnének, ha finn szurkolók érkeznének, ugyanis az országban fokozatosan romlik a koronavírus-helyzet. Az Yle azonban úgy tudja, hogy körülbelül 100 finn szurkoló még mindig azt tervezi, hogy elutazik – annak ellenére, hogy megtagadhatják a stadionba való belépést.

A D csoport állása

1. Franciaország 6 mérkőzés/12 pont
2. Ukrajna 7/9
3. Finnország 6/8
4. Bosznia-Hercegovina 6/7
5. Kazahsztán 7/3

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

A görögök ellen kezdte, ellenük szerezte első gólját, és most ellenük búcsúzott Dzsudzsák Balázs, aki 109 szereplésével immár egyedül csúcstartó a magyar válogatottban. A szurkolók maximálisan elismerik a válogatottért tett erőfeszítéseit, de a megkérdezettek mind kissé csalódottan állapították meg: klubszinten több volt benne.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!