Nemzetközi foci

Másodszor is koronavírusos lett a cseh szövetségi kapitány

Darko Vojinovic / POOL / AFP
Darko Vojinovic / POOL / AFP

Pozitív lett a koronavírustesztje Jaroslav Silhavynak, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Kapcsolódó

A szakember helyett így segítője, Jiri Chytry irányítja majd az együttest csütörtökön, a Kuvait elleni barátságos mérkőzésen, valamint jövő kedden, az Észtország elleni utolsó világbajnoki selejtezőn.

A válogatott tavaly októberben már került hasonló helyzetbe, akkor az Izraelben játszott Nemzetek Ligája-mérkőzés után dőlt ki ugyanígy Silhavy, így

Skóciában ugyancsak Chytry meccselt, de a válogatott 1-0-s vereséget szenvedett.

„Ez természetesen bonyodalmak okoz számunkra, de készen állunk erre a változatra is. Tavaly kipróbáltuk Skóciában, gyakran leszünk kapcsolatban és mindent megbeszélünk. Bízom benne, hogy mindkét mérkőzést sikerrel vívjuk meg” – idézte Chytryt az Idnes.cz portál.

Libor Sionko, a válogatott menedzsere kiemelte, hogy a koronavírus senki mást nem érint a válogatottból.

Ki kell hangsúlyozni, hogy Jaroslav Silhavy edző az elmúlt tizenkét napban nem találkozott a válogatott többi tagjával. A találgatások elkerülése érdekében azt is hozzá kell tennünk, hogy be van oltva. Sajnos minden intézkedés ellenére sem lehet teljesen elkerülni a fertőzést

– mondta.

A csehek jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen állnak csoportjukban, a harmadik walesiekkel azonos pontszámmal, azonban egyel több meccset játszottak, mint szigetországi riválisuk, amely még a fehéroroszokat és a belgákat fogadja.

Olvasói sztorik