Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Xavi odacsapott az asztalra, tízpontos szabályrendszerrel tenne rendet Barcelonában

Xavi érkezésével új időszak kezdődik a Barcelona életében: a korábbi klasszis edzőként visszanyúlt azokhoz a normákhoz, amelyeket játékosként megtapasztalt a klubnál.

Kapcsolódó
A Barca elnöke szerint két klubikon is bekerülhet Xavi stábjába
Egyikük hivatalosan még vissza sem vonult.

A szakember elmondta, projektje a rend és az igényesség pillérein alapul, de ennek eléréséhez egy szabályt be kell tartani.

Amikor rend és fegyelem volt, a dolgok jól mentek. Amikor nem volt rend vagy fegyelem, minden rosszul végződött

– mondta.

A madridi AS megírta azt a tízpontos tervet, ami mellett. ha törik, ha szakad, Xavi kitart.

  1. A játékosoknak másfél órával az edzés előtt meg kell jelenniük
  2. A szakmai stábnak az edzés előtt két órával kell érkeznie.
  3. Vége a magánakcióknak, ezentúl a játékosok a Ciutat Esportivában ebédelnek a klub táplálkozási szakértői által meghatározott paraméterek szerint.
  4. Bevezetik a pénzbírságot.
  5. Exponenciális szankciók lesznek, azaz ha egy játékos késik az edzésről, akkor 100 eurót fizet, egy újabb késés 200, a harmadik 400 eurót ér. A lap szerint Luis Enrique edzősködése idején volt olyan játékos, aki elérte a 6000 eurós bírságot egyetlen szezonban.
  6. 48 órával a mérkőzések előtt nincs kilengés, éjszakázás, mindenkinek pihenten kell érkeznie.
  7. Meritokrácia, azaz csak azok kerülhetnek be a kezdőcsapatba, akik a legjobban edzenek, és akik a legelkötelezettebbek.
  8. A sporton kívüli tevékenységek ellenőrzése mellett az edző engedélye nélkül több órás magánutakat nem lehet repülővel megtenni.
  9. Tiltott kockázati tevékenységek: tilos a szörfözés de még az elektromos kerékpár használata is. Akit elkapnak, az nagyon súlyos szabálysértést, sőt kirívó szerződésszegést követ el.
  10. A játékosok a klub alapvető részét képezik, ezért az elsők között kell példát mutatniuk.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!