Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Mourinho két büntetőt is számon kért a gyenge játékvezetőn

Nem tudott visszavágni a kiütéses, 6-1-es norvégiai vereségért az AS Roma csapata, amely csupán 2-2-re végzett a Bodö/Glimt ellen a Konferencia Liga csoportkörének negyedik fordulójában.

Kapcsolódó

A mérkőzést követően azonban José Mourinho nagyon keményen nekiment a görög Anasztasziosz Papapetru játékvezetőnek, aki szerinte nem állt a helyzet magaslatán és két büntetőt nem adott meg csapatának.

Kapcsolódó
Conte utálja az olyan őrült mérkőzést, amilyet megnyert a Spurs
Az olasz edző a Vitesse elleni ötgólos, három kiállításos mérkőzésen mutatkozott be.

„Nem nyújtottunk jó teljesítményt, rengeteg technikai hibát követtünk el, főleg az első félidőben. Valahányszor Veretout vagy Darboe játékba avatkozott, elvesztettük a labdát” – mondta a Sky Sport Italiának.

„Beszélhetünk arról, amit csak akarunk, de a valóság az, hogy 2-2 lett a végeredmény. Az ellenfél nagyon jó csapat, jó játékosokkal, de kétszer lőttek kapura. Mi is szereztünk két gólt, de nem kaptunk meg két jogos büntetőt.

Nem tudom, hogy az ilyen gyenge játékvezetők itt kezdik-e a pályafutásukat a Konferencia Ligában. Norvégiában nem bíróztam, mert 6-1-re kikaptunk, de itt egyértelmű volt a két tizenegyes

– bosszankodott.

A mérkőzés utáni reakciója ennél is pikánsabb volt: miután a játékvezetőket okolta, hiába kérdezte meg tőle a riporter, szerinte miben hibáztak, csak azt hajtogatta, mondja meg az újságíró.
Mourinho: Látta a mérkőzést?
Riporter: Igen, de az ön véleményére vagyok kíváncsi.

M: Nem! Te mondd meg!
R: De én ezt a Roma edzőjétől akarom hallani.

M: Nem, mondd meg te!
R: Én csak egy egyszerű tv-riporter vagyok…

M: Nem, akkor is mondd meg, mit láttál!
R: Nem tudom, túl magasan ültem a lelátón.

M: Nem ismételték a monitorokon? Nem láttad a lefújás után?

C csoport, 4. forduló

AS Roma (olasz)-Bodö/Glimt (norvég) 2-2 (0-1)
Zorja Luhanszk (ukrán)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-0 (0-0)

 

Az állás: 1. Bodö/Glimt 8 pont, 2. AS Roma 7, 3. Zorja Luhanszk 6, 4. CSZKA Szófia 1.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!