Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csak a szokásos: újabb klubrekordot döntött meg Ronaldo a Unitednél

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Cristiano Ronaldót az elmúlt időszakban egyre több kritika éri amiatt, hogy a Manchester United védekezéséből nem annyira veszi ki a részét. A portugálnak mindig van erre egy csattanós válasza:

gólokat szerez.

Kapcsolódó
BL: Ronaldo megint megmentette a Unitedet, a Barca kicsit fellélegezhet, továbbment a Bayern és a Juve
A Bayern München és a Juventus elég meggyőző teljesítménnyel biztosította be helyét a legjobb tizenhat között, mindkét csapat egyelőre hibátlan a csoportkörben.

Ez különösen a Bajnokok Ligája mostani szezonjára igaz, ahol a hajrában nyert meccset a Villarreal és az Atalanta ellen, valamint most egy duplával szomorította el az olasz csapatot (a második találata a 92. percben esett, pontot szerzett vele). Ezzel ráadásul a csoport első helyén tartotta a Unitedet is.

Az Opta statisztikája szerint már csak amiatt is különös volt az Atalanta ellen szerzett legutóbbi két gólja, mert ezzel ő lett a legidősebb játékos a klub történetében (36 évesen és 270 naposan), aki egy BL-meccsen két alkalommal is kapuba talált. Ez volt egyébként sorozatban a negyedik BL-meccs, amelyen eredményes volt (ez legutóbb Ruud van Nistelrooynak sikerült a klub színeiben még 2003-ban), illetve már a 127 gólnál jár Manchesterben, amivel épp az edzőjét, Ole Gunnar Solskjaert előzte meg a klub örökrangsorában.

A Manchester Unitednek nem sok ideje lesz megünnepelni az olaszországi 2-2-őt, ugyanis a hétvégén a városi rivális Manchester City elleni rangadó következik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik