Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: Ronaldo megint megmentette a Unitedet, a Barca kicsit fellélegezhet, továbbment a Bayern és a Juve

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

A Manchester United kétszer is talpra állt Olaszországban az Atalanta vendégeként úgy, hogy Cristiano Ronaldo gólt szerzett mind a két félidő hajrájában. A 92. perces találatával fontos ponthoz jutott az angol csapat.

Manchesterben óriásit fordult a világ az előző meccs óta: akkor a United kétgólos hátrányból fordítva nyert az Atalanta ellen, aztán kikapott a Liverpooltól 5-0-ra, ami után már majdnem menesztették Ole Gunnar Solksjaert. A norvég maradt, a csapat megverte a Tottenhamet, a Solskjaer helyére kkinézett Antonio Conte pedig azóta már aláírt a Spurshöz.

Kapcsolódó
Nuno bukásra volt ítélve, de Conte ismét versenyképessé teheti a Tottenhamet
A Tottenham alig tíz forduló után leváltotta az edzőjét, és a helyére sikerült a lehető legjobb elérhető opciót megszereznie. De mi vezetett Nuno kudarcához, és mire lehet képes Conte?

Így érkeztünk el a mostani visszavágóhoz, amelyen egy megpattanó lövéssel már a meccs elején vezetést szerezhetett volna az angol csapat, de a kapufa megmentette az olaszokat. A 12. percben aztán a hazaiak kerültek előnybe, Ilicic lövését védte be De Gea, de meg kell jegyezni, hogy bár a kapus rontása volt a leglátványosabb, a manchesteri védelem egésze mondott csődöt a találat előtt. A folytatásban kissé ötlettelenül futballozó Unitedből még Varane is kidőlt sérülés miatt, aztán a félidő végén egy villanás elég volt az egyenlítéshez: Fernandes készítette le sarokkal a labdát Ronaldónak, aki a rá jellemző módon elég magabiztosan zárta le az akciót.

A szünet után hamar jött a hideg zuhany a Manchester United számára, Zapata lépett ki a védők közül és lőtt közelről a hálóba. De Gea lest reaklamált, a VAR-szobában vissza is nézték, de kiderült, hogy Palomino labdája a tökéletesség határát súrolta időzítés szempontjából, így ismét az olaszoknál volt az előny.

Labdabirtoklásban ellenfele fölé nőtt a Manchester United, de ez a mai fociban már szinte semmit nem jelent, most is így volt, mert helyzetei viszont nem voltak a vendégcsapatnak, ellenben a hazaiak lezárhatták volna többször is meccset. Már amikor úgy tűnt, hogy komoly bajba kerül a United a folytatást illetően, Ronaldo megint villant, a 92. percben kiegyenlített.

A United pontszerzése már csak azért is jól jött, mert a másik komoly csoportrivális, a Villarreal is nyerni tudott a Young Boys ellen. Solskjaer csapata így vezeti a csoportot, de azonos pontszámmal áll a spanyolokkal, miközben az Atalanta csak két egységgel van lemaradva.

A világ fél szeme biztosan az E csoportra szegeződött, ahol a Barcelona a szezon egyik legfontosabb meccsét játszotta – az elmúlt évek után szokatlan módon a Dinamo Kijev ellen. A nemrég edzőváltáson átesett katalán csapat hozta a jól megszokott fölényét labdabirtoklásban, de annyira neki akart esni ellenfelének, hogy közben sebezhető volt hátul, amire az első félidőben majdnem rá is fázott.

A 70. percben aztán sikerült szerencsés körülmények között vezetést szerezni, Fati gólja pedig azt jelentette, hogy már továbbjutó helyen áll a Barcelona – a Bayern München ugyanis megverte otthon 4-2-re a Benficát, Lewandowski triplázott (és még egy tizenegyest is kihagyott).

Győzelmével a Bayern München már biztosan ott van a 16 között.

Fati gólja:

Bár a szezon során olykor látványosan szenved, a Bajnokok Ligájában továbbra is menetel a Juventus. Még úgy is, hogy Bonucci rendhagyó öngólt fejelt: tisztázni akart, de a labda furcsa ívben a felső sarokban kanyarodott. Dybala ugyanakkor duplázott és Chiesa, valamint Morata is betalált, így

a Juve már ki is harcolta a továbbjutást, miután hibátlanul vezeti a csoportot az ebben a fordulóban szintén győztes, címvédő Chelsea előtt.

Bonucci ömgólja:

Kapcsolódó
Hiába borította fel a pályát, csak szűken nyert a Chelsea
A címvédő dominált a Bajnokok Ligájában, de csak egy gólt szerzett. Az is elég volt.

Bajnokok Ligája, 4. forduló

E csoport:

Dinamo Kijev (ukrán)-FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-0)
gól: Fati (70.)

Bayern München (német)-Benfica (portugál) 5-2 (2-1)
gól: Lewandowski (26., 61., 84.), Gnabry (32.), Sane (49.), illetve Morato (38.), Nunez (75.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. FC Barcelona 6, 3. Benfica 4, 4. Dinamo Kijev 1

 

F csoport:

Villarreal (spanyol)-Young Boys (svájci) 2-0 (1-0)
gól: Capoue (36.), Danjuma (89.)

Atalanta (olasz)-Manchester United (angol) 2-2 (1-1)
gól: Ilicic (12.), Zapata (58.), illetve Ronaldo (45+1., 91.)

Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. Villarreal 7, 3. Atalanta 5, 4. Young Boys 3

 

G csoport:

Sevilla (spanyol)-Lille (francia) 1-2 (1-1)
gól: Ocampos (15.), illetve David (43., 11-esből), Ikone (51.)

VfL Wolfsburg (német)-Salzburg (osztrák) 2-1 (1-1)
gól: Baku (3.), Nmecha (60.), illetve Wober (30.)

Az állás: 1. Salzburg 7 pont, 2. Lille 5 (3-3), 3. VfL Wolfsburg 5 (4-5), 4. Sevilla 3

 

H csoport:

Juventus (olasz)-Zenit (orosz) 4-2 (1-1)
gól: Dybala (11., 58.), Chiesa (74.), Morata (82.), illetve Bonucci (26., öngól), Azmun (92.)

Malmö (svéd)-Chelsea (angol) 0-1 (0-0)
gól: Ziyech (56.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Juventus 12 pont, 2. Chelsea 9, 3. Zenit 3, 4. Malmö 0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik