Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hiába borította fel a pályát, csak szűken nyert a Chelsea

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

A végeredményt nézve a vártnál kicsit nyögvenyelősebben, de a Chelsea legyőzte a Malmőt a Bajnokok Ligája H csoportjában. A címvédő ezzel pontszámban utolérte a Juventust, amely később lép pályára a játéknapon.

Kapcsolódó
Nuno bukásra volt ítélve, de Conte ismét versenyképessé teheti a Tottenhamet
A Tottenham alig tíz forduló után leváltotta az edzőjét, és a helyére sikerült a lehető legjobb elérhető opciót megszereznie. De mi vezetett Nuno kudarcához, és mire lehet képes Conte?

A Chelsea végig fölényben játszott, azonban a helyzeteit sokáig nem tudta gólra váltani. Az 56. percben sikerült feltörni a svéd védelmet, amikor Hudson-Odoi keresztlabdájára Ziyech érkezett üresen a hosszú oldalon és góllal fejezte be az akciót. Ez az egy találat végül el is döntötte a meccset, a Chelsea egyébként teljesen megérdemelten nyert, mindenben felülmúlta ellenfelét – ahogyan azt várni lehetett.

A Wolfsburgnál bejött az edzőváltás: Mark van Bommel menesztése után Florian Kohfeldt vette át az irányítást, mindezek után a bajnokságban a Bayer Leverkusent, a BL-ben a Salzburgot sikerült megverni, utóbbit 2-1-re. Ezzel a német csapat életben tartotta az esélyeit a csoportból való továbbjutásra.

Az osztrák csapat kapcsán meg kell jegyezni: 22 év és 102 nap volt a kezdőcsapat átlagéletkora, ami a sorozat történetében a második legfiatalabb – 2009-ben az Arsenal egy 21 év, 127 nap átlagéletkorú csapattal állt fel.

Bajnokok Ligája, 4. forduló

G csoport:

VfL Wolfsburg (német)-Salzburg (osztrák) 2-1 (1-1)
gól: Baku (3.), Nmecha (60.), illetve Wober (30.)

 

H csoport:

Malmö (svéd)-Chelsea (angol) 0-1 (0-0)
gól: Ziyech (56.)

Olvasói sztorik