Nemzetközi foci bajnokok ligája

Solskjaer Jordanhez hasonlította Ronaldót

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Ha hinni lehet az ESPN statisztikájának, akkor Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligája történetének leggólerősebb játékosa a 90. perc után: a portugál klasszis nyolc hosszabbításos gólt jegyez, míg örök riválisa, Lionel Messi hetet.

Ronaldo a nyolcból kettőt idén ősszel szerzett, a Villarreal elleni gólja győzelmet ért a Manchester Unitednek, az Atalanta elleni pedig szintén fontos volt, mert ezzel jött össze a MU-nak a bergamói pontszerzés.

Kapcsolódó
Csak a szokásos: újabb klubrekordot döntött meg Ronaldo a Unitednél
És közben a Bajnokok Ligája-csoport élén tartja a Manchester Unitedet.

„Nehéz meccs volt, de hittünk magunkban a legvégéig. Segítettem pontot szerezni a csapatomnak, és ez boldoggá tesz. Sosem adjuk fel, és jó eredmény a döntetlen” – értékelt Ronaldo.

A United edzője, Ole Gunnar Solskjaer vezérnek nevezte Ronaldót, aki épp most előzte meg 127. góljával a korábbi norvég csatárt a klub örökrangsorában.

Gondoskodik az emlékezetes pillanatokról. Biztos vagyok benne, hogy a Chicago Bulls kosárcsapata sem bánkódott amiatt, hogy Michael Jordan náluk játszott. Ha a meccs végén kell egy olyan játékos, aki meg tud oldani egy nehéz helyzetet, akkor ő az embered. Hihetetlen volt a döntetlent eredményező kapáslövése

– méltatta Solskjaer Ronaldót, aki 11 meccsen 9 gólnál jár idén a MU-ban.

Az angol csapat négy kör után 7 pontjával vezeti a csoportot a szintén 7 pontos Villarreal, valamint a két ponttal kevesebbet gyűjtő Atalanta előtt.

Olvasói sztorik