Nemzetközi foci

Korábbi klubja és az angol foci új Krőzusa is kimenekítené Hazard-t Madridból

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője nem köntörfalazott: azt mondta, Eden Hazard-nak el kell fogadnia, hogy a Realnak most olyan edzője van, aki más játékosokat részesít előnyben.

Hazard 2019 nyarán érkezett a Realhoz, de sorozatos sérülései miatt viszonylag keveset tudott játszani, eddig minden sorozatot számolva 53 találkozón lépett pályára a spanyol klubban, ezeken 5 gólja és 9 gólpassza volt.

A mostani idényben kilenc bajnokin és egy BL-meccsen összesen 424 percet kapott Hazard Ancelottitól, vagyis átlagosan majdnem egy félidőt.

Az utolsó három bajnokiból viszont csak a legutolsón, az Osasuna elleni jutott szóhoz, csereként 21 percet játszott, előtte a Bilbao ellen izomproblémák miatt hiányzott, majd a Barca elleni rangadón a kispadon ült végig.

Ancelotti azt is mondta, hogy Hazard-nak küzdenie kell a csapatba kerülésért, de minden megvan benne ahhoz, hogy húzóember legyen, és lépésről lépésre közeledik a korábbi formájához.

Hogy aztán Hazard meddig marad Madridban, az már kérdéses, mert angol források szerint a szaúdi tulaj érkezésével Krőzussá váló Newcastle, valamint a belga korábbi klubja, a Chelsea is szívesen látná.

A két angol csapat közül a Chelsea-nek lenne kisebb szüksége egy Hazard-kaliberű támadóra, hiszen a londoniak vezetik a Premier Leageu-et, míg a Newcastle kilenc meccs alatt csak négy pontot szerzett, és ezzel utolsó előtti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik