Nemzetközi foci

Hetekre kidőlt a Dortmund legjobb csatára

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP
Súlyosabb sérülést szenvedett az Ajax ellen 4-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen Erling Braut Haaland, a Borussia Dortmund norvég csatára, aki hetekre kidőlt.

„Néhány hétig biztosan hiányozni fog” – jelentette ki Marco Rose, a dortmundiak edzője a csapat pénteki sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó
Ezért akadt ki egyik legjobb csatárára a Fradi
A Blikk szerint az igazság egy azóta már törölt fotóról derült ki.

A támadó csak a múlt héten tért vissza sérüléséből, és a hétvégén két gólt szerzett a Mainz ellen. Az Ajax ellen azonban a csípőjével akadtak gondok.

A norvég válogatott orvosa, Ola Sand már jelezte, a támadó se a november 13-i, Lettország, se a november 16-i, Hollandia elleni világbajnoki selejtezőn nem állhat rendelkezésre.

Beszéltem Dortmunddal és Erlinggel is, és arra jutottunk, ez egy olyan sérülés, amihez idő kell a gyógyuláshoz. Minimum három-négy hét, de lehet, még hosszabb

– idézte a csapatorvost a Vg.no portál.

A pénteki sajtótájékoztatón Rose sem tudott arról mondani pontosabbat, hogy mikor kapja vissza csatárát.

Nem vagyok orvos, de ez eltart egy ideig.

A Mainz elleni meccs után jól érezte magát, és arról számolt be, hogy nincs problémája. Minden támogatást megkap a klubtól és csapattól, a rehabilitáció nagy részét Dortmundban fogja tölteni” – mondta a helyi Ruhr Nachrichtennek.

A Dortmund a 21 éves támadó mellett a védelem két oldaláról is elvesztette sérülés miatt a belga Thomas Meuniert és Nico Schulzot.

A Borussia szombaton az Bielefeld vendége lesz a német bajnokságban, míg a BL-ben legközelebb november 3-án lép pályára, amikor is hazai pályán megpróbálhat visszavágni az Ajaxnak az idegenben elszenvedett 4-0-s vereségért.

Olvasói sztorik