Nemzetközi foci

Fasiszta ünneplés miatt került bajba a Lazio solymásza

Szombaton 3-1-es győzelmet aratott a Lazio az Inter felett az olasz labdarúgó-bajnokságban, azonban a nagy siker mellett egy negatív esemény is történt, ami megosztja az olasz közvéleményt.

Kapcsolódó
Óriási meccsen fordított a Milan, már nem veretlen az Inter
A Serie A címvédője a Lazio otthonában kapott ki.

A római klub immáron 11 éve tart egy sast, a 2005-ben született madár 2010. szeptember 22-én, egy Milan elleni mérkőzésen szállt először a Stadio Olimpico felett. Gondozója egy spanyol solymász, Juan Bernabe, aki a hétvégén elragadtatta magát.

Az 51 éves férfi ugyanis a mérkőzés végén odament az egyik tribünhöz, ahol az ultrákkal együtt „Duce, Duce” kiáltásokkal és karlendítéssel ünnepelt – ami Benito Mussilini óta nem a legjobb ómen.

Az Il Messagero azt írta, Bernabe a társadalom által előírt szabályokat megszegve viselkedett, ezért a klub egyelőre egy hétre felfüggesztette a tevékenységét. A Lazio sajtóközleményében elítélte ezt a fajta viselkedést, és jelezte, Bernabe nem a klub alkalmazottja, ugyanakkor kapcsolatba lépett az őt foglalkoztató céggel, és nem kiárt, hogy a felfüggesztésnél súlyosabb büntetést is kaphat.

Az Olasz Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, Noemi Di Segni ennél keményebben reagált:

Le a fasisztákkal, a futballgyűlölőkkel és a pályán terjedő gyűlölettel!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik