Nemzetközi foci

Skóciában is úgy készülnek, a Fradi elleni meccsek a legfontosabbak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kedden 16.30-tól játszik Glasgow-ban a Ferencváros, és a Celticnél is úgy készülnek, hogy ez, meg majd a budapesti visszavágó a legfontosabb mérkőzés a nemzetközi kupatavasz szempontjából. A Konferencia Liga létrehozásával ugyanis a EL-csoportharmadikok az előbbi egyenes kieséses szakaszában folytathatják.

A Scotland Herald így három pontba gyűjtötte, miket érdemes tudni a keddi meccs előtt.

Az előző szezonban a BL-selejtezőben találkozott egymással a két csapat, akkor csak egy összecsapáson dőlt el a továbbjutás, amit az FTC vett sikerrel. A Herald megjegyzi, azóta mindkét csapat kisebbfajta átépítésen ment keresztül, edzőt is váltott, de a skótok úgy látják, hogy a magyar bajnok inkább egy természetes fejlődési folyamaton ment keresztül, jobb játékosok érkeztek az egyes posztokra.

Kapcsolódó
A Celtic-edző vallomása: Édesapám mellett Puskás volt a legnagyobb hatással rám
Ange Postecoglou két éven át a magyar futball-legenda játékosa volt Melbourne-ben.

Ami Peter Stögert illeti, róla megjegyzik, az eddigi két csoportmeccsen játék közben is változtatott a formáción: játszott már 4-2-3-1-ben, 3-4-3-ban, 4-3-3-ban és 5-3-2-ben is a csapat. Külön kiemelték, hogy a támadóhármas mögött Aissa Laidouni mekkora munkát végez, és hogy hiába jól szervezett a védelem, ha közben pontrúgásokból és beívelésekből kapja a gólokat. Mint ahogy a Celtic is, jegyzi meg a cikkíró.

Végül hazai szempontból pozitív felfogásban zárul a cikk, megjegyezve, hogy bár nehezen indult a szezon, a drukkerek nem tehetnek mást, minthogy türelmesek és bíznak a fejlődési folyamatban, amit a nyáron kinevezett vezetőedző, Ange Postecoglou megálmodott.

Olvasói sztorik