Nemzetközi foci

Topligás bajnokcsapatot is felfalna a szaúdi kisgömböc

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Eddig is lehetett tudni, hogy a szaúdi állami befektetési alap (Public Investment Fund – PIF) nagyon komoly tőkével rendelkezik, de lehet, a közel-keleti kisgömböc nem éri be a Newcastle United bekebelezésével.

Kapcsolódó
Lemosni a gyalázatot, avagy a szaúdiak megvették a Newcastle-t
Akár a kisebb piacokon is megjelenhetnek a királyfik hófehér Rolls-Royce autójukon, és akkor néhány év múlva jöhet a Kisvárda–Newcastle United Bajnokok Ligája-elődöntő.

Lapértesülések szerint ugyanis a PIF meg akarja vásárolni az olasz Intert, azaz úgy tűnik, Mohammed bin Salman koronaherceg és kormánya számára a kontinensen is fontos lenne az imázsépítés.

Arról már augusztusban írt az Il Sole 24 Ore, hogy a kínai Suning-csoport birtokában lévő klub komoly pénzügyi problémákkal küzd, és ugyan megnyerte az olasz bajnokságot (ezzel az első olyan csapat lett, amely külföldi tulajdonossal ért fel a csúcsra), a nyáron kénytelen volt megválni Romelu Lukakutól vagy Achraf Hakimitől, de távozott Antonio Conte edző is.

Hosszú távon ez a helyzet tarthatatlan az Inter számára, és 2022 -ben minden bizonnyal lesz változás a tulajdonosi szerkezetében

– írta az olasz La Stampa.

Amennyiben valaki megvenné az Intert, legalább egymilliárd eurót kellene kifizetnie, erre pedig kevesen képesek. A szaúdi állami befektetési alap például igen, és az első tárgyalásokra már a múlt hónap sor került.

A kérdés, hogyan oldják meg azt, hogy megfeleljenek az UEFA szabályainak és ne legyen a tulajdonukban két olyan klub, amely európai kupaporondon versenyez. Igaz, sietniük nem kell, mert ettől a Newcastle még elég távol áll.

Hogy igaz ez vagy sem, nem tudni, a La Repubblica tudósítója, Franco Vanni szerint például azt írta, hogy a klubhoz közeli források tagadják, hogy az Intert eladná. Bár azt is hozzátette tweetje végére, ettől még persze igaz lehet a hír.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik