Nemzetközi foci

Távozik a Hertha ügyvzetője, Boateng viszont hűségesküt fogadott

Soeren Stache/picture alliance via Getty Images
Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

A válogatott szünet előtti edzések egyikén veszett össze csúnyán Dárdai Pállal a Hertha BSC csattára, Kevin-Prince Boateng.

Kapcsolódó
Vitába szállt Dárdaival, le kellett fogni a Hertha csatárát az edzésen
Egykori csapattársa majdnem nekiugrott a magyar edzőnek.

Az esetet a média is felkapta, a szombati Frankfurt elleni meccs kapcsán ezért az ő visszatérése a berlini olimpiai stadionba igazán különlegesnek ígérkezik. Talán éppen ezért érezte fontosnak a Hertha, hogy megszólaltassa a támadót.

A szenvedély és az érzelmek vezérelnek, ezért vagyok újra itt. Az életem erről a klubról szól, naponta 24 órát dolgozom azon, hogy segíthessek a csapatnak. A kispadon ülni ugyanolyan nekem, mint a pályán gürizni, onnan is segíteni akarok!

– mondta Boateng.

Dárdairól nem ejtett ugyan szót, de alighanem ezzel is igyekeztek az incidens hátterére rávilágítani. A Hertha hét bajnokiból ötöt elveszített, ezért igen nehéz helyzetben van, a csatár szerint kulcsfontosságú lesz a szombati, Frankfurt elleni találkozó.

„Ez egy olyan mérkőzés, amit meg kell nyernünk. Teljesen mindegy hogyan. Előtte és utána lehet haverkodni és ölelkezni, de 90 percig kőkemény munka és harc vár ránk.”

Egy változás már biztos a klubnál, december elsejei hatállyal távozik posztjáról Carsten Schmidt, a Hertha BSC ügyvezetője.

Olvasói sztorik