Nemzetközi foci

Gareth Southgate: Taktikailag gondot okozott nekünk a magyarok felállása

Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images
Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images

A magyar válogatott nagy csatában 1-1-es döntetlent játszott az angol csapattal a világbajnoki selejtezők keddi játéknapján.

Kapcsolódó
Londonban közel állt az óriási bravúrhoz a magyar válogatott
Bátor, összeszedett játékkal sikerült pontot rabolni az angoloktól.

A mérkőzés után Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya adott rövid interjút, amelyben elárulta, nem lepte meg, hogy a magyar válogatott jól védekezett.

„Olyan este volt, amikor gyengén kezdtünk, nem helyeztük őket nyomás alá, fölöslegesen szórtuk el a labdákat, amivel ellentámadásokat vezetett az ellenfelünk és széthúzta a csapatunkat. Szokatlanúl megnyúltunk. Magyarország érdeme ez, jár nekik az elismerés. Ki kell javítanunk a következő hónapra a hibákat”

– értékelt Southgate a mérkőzés után.

A budapesti mérkőzéshez képest merőben más képet festett ez a találkozó, de ezzel kapcsolatban is megszólalt az angol kapitány.

Nagyon jól védekeztek, jól hozták ki a labdákat. Két különbség volt a két mérkőzés között: taktikailag gondot okozott nekünk a 3-4-3-as felállás és nem játszottunk jól. Szokatlan volt, amit láttam, erőlködtünk, könnyen eladtuk a labdát és mintha idegesek lettünk volna

mondta az angol edző.

Southgate-et arról is kérdezték később, hogy mit szól a nézőtéri verekedéshez a helyi rendőrök és a lengyelekkel vegyült magyar tábor között, de Marco Rossihoz hasonlóan ezt nem akarta kommentálni.

Kapcsolódó
Magyar és lengyel szurkolók verekedtek rendőrökkel az angol-magyar világbajnoki selejtezőn
Újra volt mit jegyzetelnie a FIFA felügyelőjének a meccsünkön.
Olvasói sztorik