Nemzetközi foci

A Fradi játékosa nem beszélt mellé: győzni jönnek Budapestre az albánok

fshf.org
fshf.org

Szombaton Albániát fogadja a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozatban, a tét pedig nem kicsi: könnyedén eldőlhet, hogy versenyben leszünk-e még a pótselejtezőt érő második helyért vagy sem. Marco Rossi csapata jelenleg a negyedik helyen áll, két pont a hátránya a második helyen álló Albánia mögött, a két csapat első meccsét a rivális nyerte meg 1-0-ra szeptemberben.

Kapcsolódó
Myrto Uzuni a hat góljáról: Még soha nem voltam ilyen jó formában
Az albán válogatott támadót nem érdekli, hogy a Hatvan, vagy a Bayer Leverkusen az ellenfél, csak a csapata nyerjen.

Az ellenfélnél lesz NB I-es játékos, a Ferencvárost erősítő Myrto Uzuni, aki az albán újságíróknak nyilatkozott a találkozó kapcsán. Azt mondta, így, hogy Magyarországon él, különleges lesz számára a budapesti mérkőzés, amin szerinte majd azt dönt, melyik csapat hibázik kevesebbet.

Szórakoztató, küzdelmes meccsre számítok. Szívünket-lelkünket ki kell tenni a pályára a győzelemért. (…) Lehet, hogy a kapitány elégedett lenne a következő két mérkőzésen szerzett négy ponttal, de én sosem a döntetlenért lépek pályára, hanem hogy nyerjek

mondta Uzuni, aki élete formájában érzi magát.

Megkérdezték arról is, hogy vajon előny-e az albánok számára, hogy nem lehetnek szurkolók a mérkőzésen. Erre azt felelte, hogy érdekes módon üres lelátók előtt jobbak a magyar eredmények, úgyhogy egyáltalán nem származik előnye ebből a helyzetből a csapatának.

Kapcsolódó
Az albánok ráfázhatnak, ha azt hiszik, előny, hogy nem lesznek magyar nézők
Az utóbbi években a zárt kapus meccseken egy kivételével mindig jól teljesített a válogatott.

A szombati mérkőzést 20.45-től rendezik, majd kedden Angliában lép pályára a magyar válogatott. Az albánok Lengyelországot fogadják majd.

Olvasói sztorik