Lewis Gettier / ISI Photos / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Szexuális zaklatás az amerikai női futballigában

Miután nyilvánosságra került, hogy az egyik csapat edzője a feltételezések szerint szexuálisan zaklatta tanítványait, lemondott posztjáról Lisa Baird, az észak-amerikai női profi futball-liga (NWSL) vezetője. Az ügyben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is vizsgálatot indított, írta az MTI.

Kapcsolódó
Szexuális botrány miatt lefejezhetik a teljes izlandi futballvezérkart
Egy eltussolt ügy előbukkant, a futballelnök már lemondott, egy játékost kizártak.

A The Athletic portál csütörtökön számolt be arról, hogy Paul Riley, a North Carolina Courage vezetőedzője, aki 2018-ban és 2019-ben bajnoki címet nyert együttesével, zaklatta és szexuálisan kényszerítette két játékosát. A vádakat több mint egy tucatnyi futballista kikérdezése után hozta nyilvánosságra a honlap, az érintettek 2010-től voltak a tréner tanítványai.

A szakembert, aki a hírek szerint tagadja a vádakat, menesztették posztjáról, a liga pedig minden hétvégi bajnoki mérkőzést elhalasztott. Baird vállalva a felelősséget, távozott a vezetői székből.

A FIFA közölte, hogy vizsgálatot indít, amely során felveszi a kapcsolatot az érintett felekkel, így az Egyesült Államok szövetségével és a NWSL-lel is.

Riley esete nem az első, korábban két másik edző is elvesztette az állását „nem megfelelő magatartás” miatt. A női játékosok szakszervezete szerint a visszaélések rendszerszinten zajlanak a ligában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!