Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik: Nem akarom Puskáshoz hasonlítani magam

Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images
Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images

A Bundesliga hivatalos honlapja interjút készített Szoboszlai Dominikkal, az RB Leipzig középpályásával.

A beszélgetésből kiderül, hogy a magyar focistának nagyon rossz emlék marad az a nyolc hónap, amíg sérülés miatt nem léphetett pályára. Ugyanakkor jó lecke is volt számára, hogy tudatosan odafigyeljen a testi épségére. Jesse Marsch vezetőedzővel kapcsolatban felidézte, amit korábban a 24.hu-nak is elmondott: ő volt az edző, aki ráébresztette, hogy még többet kell beleadnia, hogy a maximumot hozza ki magából.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

Ezután viszont fölmerült, hogy Lothar Matthäus Puskás Ferenchez hasonlította Szoboszlait, de erre nagyon visszafogottan válaszolt a magyar futballista.

„Hálás vagyok érte, mert sokat dolgoztam az ilyen elismerésekért, de nem akarom magam Puskáshoz hasonlítani. Ő egy nagyon, nagyon jó futballista volt, Magyarországon egy legenda és a legnagyobb tisztelettel tudok csak beszélni róla.

Ennek ellenére a saját útját ő alakította és ezt akarom csinálni én is. Példakép akarok lenni a gyerekeknek és megmutatni, mindenki képes fejlődni”

– mondta Szoboszlai.

Az interjú végén egy kis kulisszatitkot is elárult a magyar futballista. A Bundesliga újságírója felvetette, hogy úgy tudja, még mindig jó barátságot ápol a Borussia Dortmund klasszisával, Erling Braut Haalanddal. Ezzel kapcsolatban Szoboszlai mesélte el, hogyan barátkoztak össze.

„Ma is sokat beszélünk, jóban vagyunk. Amikor Salzburgba kerültem Munas Dabbur segített nekem a legtöbbet, hogy befogadjon a csapat. Tudtam, hogy milyen nehéz bekerülni egy csapatba, ahol már mindenki jól ismeri egymást, akkor is, ha nyitottak a játékosok.

Erling érkezésekor arra gondoltam, hogy nekem sem volt könnyű, ezért nagyon nyitottam felé és próbáltam segíteni neki. Közös programokat szerveztünk, együtt ettünk és összebarátkoztunk. Segítettem neki beilleszkedni, ő pedig segített nekem angolul tanulni.

Ami pedig a jövőt illeti, Szoboszlai sok-sok trófea megnyerése mellett egy dolgot jelölt ki célként: megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik