Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Szoboszlai Dominik: Nem akarom Puskáshoz hasonlítani magam

A Bundesliga hivatalos honlapja interjút készített Szoboszlai Dominikkal, az RB Leipzig középpályásával.

A beszélgetésből kiderül, hogy a magyar focistának nagyon rossz emlék marad az a nyolc hónap, amíg sérülés miatt nem léphetett pályára. Ugyanakkor jó lecke is volt számára, hogy tudatosan odafigyeljen a testi épségére. Jesse Marsch vezetőedzővel kapcsolatban felidézte, amit korábban a 24.hu-nak is elmondott: ő volt az edző, aki ráébresztette, hogy még többet kell beleadnia, hogy a maximumot hozza ki magából.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

Ezután viszont fölmerült, hogy Lothar Matthäus Puskás Ferenchez hasonlította Szoboszlait, de erre nagyon visszafogottan válaszolt a magyar futballista.

„Hálás vagyok érte, mert sokat dolgoztam az ilyen elismerésekért, de nem akarom magam Puskáshoz hasonlítani. Ő egy nagyon, nagyon jó futballista volt, Magyarországon egy legenda és a legnagyobb tisztelettel tudok csak beszélni róla.

Ennek ellenére a saját útját ő alakította és ezt akarom csinálni én is. Példakép akarok lenni a gyerekeknek és megmutatni, mindenki képes fejlődni”

– mondta Szoboszlai.

Az interjú végén egy kis kulisszatitkot is elárult a magyar futballista. A Bundesliga újságírója felvetette, hogy úgy tudja, még mindig jó barátságot ápol a Borussia Dortmund klasszisával, Erling Braut Haalanddal. Ezzel kapcsolatban Szoboszlai mesélte el, hogyan barátkoztak össze.

„Ma is sokat beszélünk, jóban vagyunk. Amikor Salzburgba kerültem Munas Dabbur segített nekem a legtöbbet, hogy befogadjon a csapat. Tudtam, hogy milyen nehéz bekerülni egy csapatba, ahol már mindenki jól ismeri egymást, akkor is, ha nyitottak a játékosok.

Erling érkezésekor arra gondoltam, hogy nekem sem volt könnyű, ezért nagyon nyitottam felé és próbáltam segíteni neki. Közös programokat szerveztünk, együtt ettünk és összebarátkoztunk. Segítettem neki beilleszkedni, ő pedig segített nekem angolul tanulni.

Ami pedig a jövőt illeti, Szoboszlai sok-sok trófea megnyerése mellett egy dolgot jelölt ki célként: megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!