Nemzetközi foci

Gyönyörű, ahogy egy teljes focicsapat kiállt egy agykárosult kisfiú mellett, akit online zaklattak

Simon Galloway/PA Images via Getty Images
Simon Galloway/PA Images via Getty Images

A Fulham FC szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Bristol City elleni angol másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen. Ez önmagában persze nem lenne olyan nagy hír, mégis egész Angliában beszélnek róla, mert egy szívszorító történet gyönyörű lezárása volt ez a meccs.

A történet napokkal korábbról indul, amikor a 13 éves Rhys Porter feltöltött TikTokra egy videót arról, ahogyan kivéd néhány lövést a focikapuban. A kisfiú agya károsult és epilepsziával is küzd, ezért kerekesszéket használ a mindennapokban, a felvételeken pedig térdel. Videóját nagyon sokan megnézték, de nem sok örömét lelte ebben Rhys, mert rengeten zaklatni kezdték és gusztustalan üzeneteket küldtek neki.

Csakhogy a kissrác nem hagyta magát és arra használta a nem kívánt figyelmet, hogy a Make it Count nevű mozgássérülteken segítő alapítványnak segítsen pénzt gyűjteni. 

Mivel az ő videója járta körben a platformot, így sokakhoz eljutott a felhívása és több mint 5000 fontot gyűjtött a focis videóival.

Először nagyon szomorú voltam a megjegyzések miatt, de próbáltam valami pozitívat kihozni a dologból

– mesélte a Sky Sportsnak a rövid időre hírességgé váló kapus.

A Fulham vezetősége megtalálta Rhys Porter történetét és amikor látták, hogy a kisfiú a csapat mezében szerepel a videókon, azonnal akcióba lendült az egész klub. Először a BBC reggeli beszélgetős műsorában készítettek vele egy interjút, ahol meglepetésként elhívták kedvenc játékosát, Tim Reamet.

Ezután speciális gesztusként Rhys szerepel a klub honlapján található hivatalos játékoskeretben is a kapusok között, sőt körbevezették az egész egyesületben, bemutatták mindenkinek és a csapattal is edzett egyet.

A Fulhamben mindenkit inspirál. Meg akartuk neki mutatni, mennyire csodáljuk a hozzáállását ahhoz, ahogyan a történteket kezelte és hogy másokon segítsen

– idézte a BBC a klub állásfoglalását a kérdésben.

A fiú legszebb napja azonban mégis szombaton lehetett, amikor Alekszandar Mitrovics vezetést szerzett a Fulhamnek. A találat után szinte az egész csapat egyenesen Rhyshez rohant, hogy vele együtt ünnepeljen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik