Simon Galloway/PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Gyönyörű, ahogy egy teljes focicsapat kiállt egy agykárosult kisfiú mellett, akit online zaklattak

A Fulham FC szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Bristol City elleni angol másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen. Ez önmagában persze nem lenne olyan nagy hír, mégis egész Angliában beszélnek róla, mert egy szívszorító történet gyönyörű lezárása volt ez a meccs.

A történet napokkal korábbról indul, amikor a 13 éves Rhys Porter feltöltött TikTokra egy videót arról, ahogyan kivéd néhány lövést a focikapuban. A kisfiú agya károsult és epilepsziával is küzd, ezért kerekesszéket használ a mindennapokban, a felvételeken pedig térdel. Videóját nagyon sokan megnézték, de nem sok örömét lelte ebben Rhys, mert rengeten zaklatni kezdték és gusztustalan üzeneteket küldtek neki.

Csakhogy a kissrác nem hagyta magát és arra használta a nem kívánt figyelmet, hogy a Make it Count nevű mozgássérülteken segítő alapítványnak segítsen pénzt gyűjteni. 

Mivel az ő videója járta körben a platformot, így sokakhoz eljutott a felhívása és több mint 5000 fontot gyűjtött a focis videóival.

Először nagyon szomorú voltam a megjegyzések miatt, de próbáltam valami pozitívat kihozni a dologból

– mesélte a Sky Sportsnak a rövid időre hírességgé váló kapus.

A Fulham vezetősége megtalálta Rhys Porter történetét és amikor látták, hogy a kisfiú a csapat mezében szerepel a videókon, azonnal akcióba lendült az egész klub. Először a BBC reggeli beszélgetős műsorában készítettek vele egy interjút, ahol meglepetésként elhívták kedvenc játékosát, Tim Reamet.

Ezután speciális gesztusként Rhys szerepel a klub honlapján található hivatalos játékoskeretben is a kapusok között, sőt körbevezették az egész egyesületben, bemutatták mindenkinek és a csapattal is edzett egyet.

A Fulhamben mindenkit inspirál. Meg akartuk neki mutatni, mennyire csodáljuk a hozzáállását ahhoz, ahogyan a történteket kezelte és hogy másokon segítsen

– idézte a BBC a klub állásfoglalását a kérdésben.

A fiú legszebb napja azonban mégis szombaton lehetett, amikor Alekszandar Mitrovics vezetést szerzett a Fulhamnek. A találat után szinte az egész csapat egyenesen Rhyshez rohant, hogy vele együtt ünnepeljen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!