Nemzetközi foci

Az emberhátrány sem zavarta meg a Bayern Münchent

Daniel Karmann/dpa
Daniel Karmann/dpa

Nem okozott gondot a veretlen Bayern Münchennek a nyeretlen újonc Greuther Fürth a Bundesliga 6. forduló pénteki nyitányán, a címvédő egy félidőt emberhátrányban futballozva is 3-1-re győzött.

Kapcsolódó
Szép gólja ellenére nagy verést kapott otthon a ZTE
A Paks idegenben is folytatta gólerős játékát.

A felek az elmúlt 10 évben háromszor találkoztak egymással: 2010-ben a Német Kupa negyeddöntőjében a Bayern München 6-2-re nyert (Thomas Müller már akkor is két gólt is szerzett), majd a 2012-13-as bajnokságban is oda-vissza verte riválisát (3-0, 2-0).

A vendégek a 10. percben Müller 12 méteres lövésével szereztek vezetés (0-1), majd a 31. percben Joshua Kimmich lőtte ki 18 méterről a bal alsó sarkot (0-2).

A második félidő elején Julian Greent utolsó emberként felrúgta Benjamin Pavard, amiért piros lapot kapott.

De a megfogyatkozott Bayernt így sem lehetett megfogni, sőt, a 68. percben Sebastian Griesbeck öngóljával növelte is az előnyét (0-3).

Az 1-3-as végeredményt a 87. percben Cedric Itten állította be, fejesét követően a hazai szurkolók úgy ünnepeltek, mintha legalábbis pontot szerzett volna a csapat.

A bajoroknál egy csalódott játékos lehetett azért: Robert Lewandowski sorozatban 15 bajnokin szerzett gólt, de ezúttal nem talált be, így nem tudta beállítani a legendás Gerd Müller rekordját.

Bundesliga, 6. forduló

Greuter Fürth – Bayern München 1-3 (0-2)
gól: Itten (87.), illetve T. Müller (10.), Kimmich (31.), Griesbeck (68., öngól)
piros lap: Pavard (48., Bayern)

Olvasói sztorik