Magyar foci

Szép gólja ellenére nagy verést kapott otthon a ZTE

Folytatta gólerős játékát a Paks labdarúgócsapata, miután az NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén 5-2-re győzött Zalaegerszegen.

Pedig a ZTE kezdett jobban, a 10. percben Skribek lőtt gólt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Három perccel később Skribek szögletét Koszta az ötösről a kapu mellé fejelte.

A paksiak az első valamirevaló helyzetből gólt szereztek, Balogh ugratta ki Ádámot, aki 10 méterről nem hibázott (0-1).

A 38. percben növelték előnyüket a vendégek, Szerafimov a saját kapuját vette be (0-2).

A második félidő elején váratlanul szépített a Zalaegerszeg, egy magasabbra pattanó labdát Spoljaric húzott be szép mozdulattal, a kapunak háttal állva a jobb sarokba – ollózásnak kevés volt, hiszen bal lábával a földön állt (1-2).

Ez nem roppantotta meg a paksiakat, mert gyorsan két góllal reagáltak minderre. Előbb az 54. percben Balogh passzát Kinyik lőtte a bal sarokba (1-3).

Majd az 58. percben Bognár ugratta ki Baloghot (1-4).

A hajrában még a cserejátékos Szabó Bálint is beköszönt (1-5), majd a 93. percben még Meshack harcolt ki büntetőt – Sajbán ellökte –, amit Borukov a bakl sarokba lőtt, beállítva a 2-5-ös végeredményt.

A Paks hét forduló alatt 22 gólt szerzett és 13 pontjával biztosan dobogós marad. A ZTE továbbra is egy győzelemmel és öt ponttal rendelkezik.

NB I, 7. forduló

Zalaegerszegi TE – Paksi FC 2-5 (0-2)
Zalaegerszeg, 1214 néző
v: Káprály
ZTE: Demjén – Huszti A. (Nimaga, 68.), Bobál D. (Lesjak, 32.), Serafimov, Gergényi (Halilovic, a szünetben) – Sankovic, Bedi – Babati (Meshack, a szünetben), Spoljaric, Skribek – Koszta M. (Borukov, 59.)
Paks: Nagy G. – Lenzsér, Szélpál (Lorentz, 89.), Kinyik, Tamás O. (Szabó B., 67.), Medgyes – Papp K., Bognár (Nagy R., 89.), Balogh B. – Sajbán, Ádám (Böde, 67.)
gól: Spoljaric (51.), Borukov (94., 11-esből), illetve Ádám (15.), Serafimov (38., öngól), Kinyik (54.), Balogh B. (58.), Szabó B. (84.)
sárga lap: Gergényi (36.), Babati (45+2.), illetve Papp K. (70.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik