Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Szándékosan lefejelte ellenfelét, 48 meccses eltiltást kapott

A vorarlbergi labdarúgó-szövetség súlyos, 48 mérkőzéses eltiltással sújtotta a Viktoria Bregenz B csapatának játékosát, Raschid Arsanukaevet, aki szándékosan eltörte ellenfele orrát, írta a Kronen Zeitung.

Kapcsolódó

Az osztrák amatőr bajnokságban, a 9. osztályban szereplő játékos a SPG Göfis/Satteins B elleni bajnokin egy ütési kísérletért megkapta második sárga lapját. Amikor a játékvezető azt mondta neki, ütés esetében már a kísérlet is büntetendő, a 28 éves labdarúgó teljesen kikelt magából.

Megmutatom, mi a büntetendő!

– kiáltott fel, és egyik ellenfeléhez lépve úgy lefejelte, hogy a játékos orra eltört, műteni kellett, és a futballistára több hét kényszerszünet vár.

„Természetesen nem tűrhetjük az ilyen eseteket, Arsanukaevet azonnal kizártuk klubunkból” – mondta a Bregenz elnöke, Christian Gojo.

A bűnöst fegyelmi bizottság 48 mérkőzésre eltiltotta, ez azt jelenti, hogy 2023 őszéig biztosan nem focizhat.

„Tájékoztattuk a környező szövetségeket a felfüggesztésről, és szeretnénk megakadályozni, hogy újonnan regisztrált játékosként akárhogy is megkerülje a büntetést is újra labdába rúgjon” – nyilatkozta Horst Elsner ügyvezető igazgató.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!