Nemzetközi foci

Felgyújtották a kocsiját és vasrudakkal verték meg a bosnyák rangadó bíróját

Döbbenetes dolgok történtek a bosnyák labdarúgó-bajnokság keddi rangadóján, amelyen a tavalyi bronzérmes Velez a címvédő Borac Banja Lukával csapott össze.

Mindkét csapat gyengébben kezdte a szezont, ezúttal úgy tűnt, a Banja Luka a jobb, ugyanis Stojan Vranjes duplájával már 2-0-ra vezetett. Azt a bosnyák lapok is kiemelték, hogy Sabrija Topalovic nagyon gyengén vezette a mérkőzést, de a 81. percben esett második gól után elszabadult a pokol.

Kapcsolódó
Szándékosan lefejelte ellenfelét, 48 meccses eltiltást kapott
„Megmutatom, mi a büntetendő” – mondta. És megmutatta.

A mostari szurkolók beözönlöttek a pályára, és üldözőbe vették a játékvezetőket és az ellenfél játékosait is.

A mérkőzés félbeszakadt, várhatóan a vendégek kapják meg a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel.

„Minden valahogy olyan gyorsan történt. Amikor megszereztük a második gólt, megfordultam, és láttam, hogy a szurkolók belépnek a pályára. A Velez egyik játékosa azt kiabálta, fussak, mert ez nem vicc. Elkezdtem rohanni az öltöző felé, csak arra gondoltam, hogy sikerült elmenekülnöm, amikor hirtelen egy ütést éreztem a fejemen. Először azt hittem, hogy a falnak ütköztem a játékoskijárónál, de annyira azért nem vagyok magas.

Felnéztem, és egy cipőt láttam, amivel ütlegeltek

nyilatkozta Jovo Lukic, a Borac futballistája.

A vendégek delegációjának egyik neve elhallgatását kérő tagja azt nyilatkozta, hogy hallotta, amint Semsudin Hasic, a Velez elnöke azt kiabálja a játékvezetőknek, hogy nem hagyják el élve a stadiont.

Ebben nem lett igaza, Topalovic játékvezető, egyik asszisztense, Admir Sehovic, illetve a meccs ellenőre, Adnan Alispahic autóba tudott szállni órákkal a meccs után, és elindult hazafelé.

Azonban a Lendava-alagútban öt huligán megállásra kényszerítette őket, az autót felgyújtották, a három sportembert pedig agyba-főbe verték vascsövekkel. Alispahicot kórházba kellett vinni, a támadókat még mindig keresi a rendőrség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik