Nemzetközi foci

Pochettino Messi lecseréléséről: Egy edzőnek döntéseket kell hozni, és a csapat érdekeit nézni

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Lionel Messi már nem volt a pályán, amikor a Paris Saint-Germain megszerezte a győztes gólt az Olympique Lyon elleni rangadón, mert a párizsiak edzője, Mauricio Pochettino lecserélte.

Kapcsolódó
Messit lecserélték az első hazai meccsén, de a PSG nélküle is behúzta a rangadót
Az argentin klasszis arcára volt írva, hogy nem ehhez szokott hozzá.

Messi nem fogott kezett Pochettinóval, és a közösségi médiában rengeteg bejegyésben foglalkoztak a jelenettel, hiszen előző klubjában, a Barcelonában a hatszoros aranylabdással csak elvétve fordult elő, hogy lecserélték.

A 2-1-es győzelem után Pochettino azt mondta, mindenki tisztában van azzal, hogy keretükben hemzsegnek a jobbnál jobb játékosok, de egyszerre közülük csak tizenegy tartózkodhat a pályán, egy edzőnek pedig döntéseket kell hoznia, amelyeknek a csapat érdekeit kell szolgálniuk.

Van, amikor ezek a húzások bejönnek, és van, amikor nem. A játékosok is felemásan szoktak reagálni erre, van, aki elfogadja, és van, akinek nem tetszik. Amikor Messi lejött a pályáról, megkérdeztem, hogy van, és azt felelte, hogy jól. Ennyi volt a párbeszédünk

– nyilatkozta Pochettino.

A győzelemmel a PSG hat forduló után is százszalékos, és egyedüli csapatként rendelkezik hibátlan mérleggel a francia ligában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik