Nemzetközi foci

Verekedő szurkolók miatt bezárták a Lens stadionját

FRANCOIS LO PRESTI / AFP
FRANCOIS LO PRESTI / AFP

A francia labdarúgóliga határozatának értelmében a fegyelmi bizottság döntéséig zárt kapuk mögött kell játszania a Lens együttesének azt követően, hogy a klub szurkolói szombaton összecsaptak a címvédő Lille drukkereivel.

Kapcsolódó
Megint botrány volt egy francia bajnokin
Most azonban végigment a mérkőzés, ráadásul nagy meglepetés lett a vége.

Az illetékes testület október 6-án tárgyalja az ügyet, addig a Lens nézők nélkül kénytelen megvívni szerdán a Strasbourg, és október 1-jén a Stade de Reims elleni bajnokikat, írta az MTI.

Az északkeleti derbin 15 helyett 40 percig tartott a szünet, mert a két szurkolótábor tagjai elkezdték egymást dobálni különböző tárgyakkal, majd a hazaiak közül jó néhányan a pályán keresztül a vendégszektor felé rohantak, ahonnan szintén többen bejutottak a gyepszőnyegre. A dulakodásnak a biztonsági személyzet és a rohamrendőrök közbelépése vetett véget.

Nem ez volt az első rendbontás a francia élvonal mostani idényében: augusztus 22-én a Nice-Olympique Marseille találkozó félbeszakadt, miután a hazai drukkerek a második félidőben a pályára özönlöttek és megtámadták a vendégcsapat játékosait.

Kapcsolódó
Precedenst akar teremteni a Marseille, amely a balhé után nem volt hajlandó folytatni a meccset
Egymásra mutogatnak a felek a félbeszakadt francia bajnoki után.

A szövetség a Nice csapatát megfosztotta két bajnoki ponttól, de az egyiknek a levonását felfüggesztette. A meccset október 27-én semleges helyszínen újrajátsszák.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik