Nemzetközi foci

Brutális térdrúgásért kapott pirosat a Leverkusen játékosa

Tom Weller/dpa
Tom Weller/dpa

A Bayer Leverkusen 3-1-re nyert a Stuttgart otthonában a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A vendégek kezdőcsapatában öt helyen volt változás a Ferencváros elleni csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzéshez (2-1) képest, és Robert Andrich, valamint Patrik Schick találataival már a 19. percben 2-0-ra vezettek.

Aztán a 31. percben Andrich – videobírói segítséggel – piros lapot kapott, miután brutálisan beleszállt Tanguy Coulibaly térdébe. A játékvezető először sárga lapot adott, de aztán módosított és kiállította a leverkuseni játékost.

A hazaiak nem sokkal később szépítettek ugyan, de a második félidő közepén a Ferencváros ellen is eredményes, 18 éves Florian Wirtz eldöntötte a három pont sorsát.

A Dortmund 4-2-re legyőzte az Union Berlint, a hazaiaknál Erling Haaland duplázott, így a szezonbeli nyolc tétmérkőzésen már 11 gólnál tart.

A találkozó előtt a mezőnyben egyedüliként százszázalékos Wolfsburg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a nyeretlen Eintracht Frankfurttal.

Bundesliga, 5. forduló

Stuttgart – Bayer Leverkusen 1-3 (1-2)
gól: Mangala (38.), illetve Andrich (2.), Schick (19.), Wirtz (70.)
piros lap: Andrich (Leverkusen, 32.)

 

Dortmund – Union Berlin 4-2 (2-0)
gól: Guerreiro (10.), Haaland (24., 83.), Friedrich (52., öngól, illetve Kruse (57., 11.esből, Voglsammer (81.)

 

Wolfsburg–Frankfurt 1-1 (0-1)
gól: Weghorst (70.), ill. Lammers (38.)

Olvasói sztorik