Nemzetközi foci

Szoboszlai gólját elvették, de a gólpassza pontot ért

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szórakoztató mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent a Bundesligában az RB Leipzig a Köln vendégeként.

A lipcseieknél Gulácsi Péter, Willi Orbán végigjátszotta a mérkőzést, Szoboszlai Dominik 92 percet töltött a pályán.

Szoboszlai már a 6. percben betalált, de lesen volt, így a gólját nem adták meg. Utána a Lipcse, majd a Köln is kapufát lőtt, majd az 57. percben újra videózni kellett, de ekkor már megúszták a hazaiak, így Modeste gólját megadták.

Nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a Lipcse, amely betalált ugyan a 66. percben, de Forsberg lesről lépett vissza, mielőtt a kapuba lőtt volna. A 72. percben Szoboszlai szöglete után már egyértelmű volt a helyzet, Haidara fejelt a kapuba és egyenlített ki.

Az eredmény végül nem változott (Szoboszlai hagyta ki az első meccslabdát, egy kiugratás után nem tudta átemelni Hornt, majd aztán Gulácsitól kellett bravúr a 93. percben), de az 1-1-es döntetlennel egy vereségszéria végére tett pontot a Lipcse, amely a Wolfsburg, a Bayern München és a Manchester City ellen is kikapott, az angol csapat a Bajnokok Ligájában 6-3-ra nyert. Ugyanakkor az összkép még mindig nem néz ki jól, a bajnokságban öt forduló alatt egy-egy győzelem és döntetlen mellett három veresége volt eddig a csapatnak, amely csak a 13.

Kapcsolódó
Lewandowski úgy dönti a rekordokat, mintha nem lenne holnap
A lengyel csatár ezúttal csak egy góllal vette ki a részét a Bayern-hengerből, de ez is bekerül a történelemkönyvekbe.

Szoboszlai csapata egyik legjobbja volt, becsúszott ugyan néhány hiba a játékába, de folyamatos veszélyt jelentett a lövéseivel, passzaival. Ebben a szezonban hét mérkőzésen három gólja és egy gólpassza van.

sofascore.com

Bundesliga, 5. forduló

Köln – RB Leipzig 1-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik