Nemzetközi foci

Klubtörténeti mélyponton a Juventus

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Rekordveszteséget szenvedett el a Juventus az elmúlt pénzügyi évben – adta hírül honlapján az olasz futballklub, írta az MTI.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldót elüldözték otthonából a birkák
Szokatlan ok miatt váltott lakást a portugál klasszis.

A torinóiak tizenhat százalékos bevételcsökkenést produkáltak, s összesen 209,9 millió eurót (73,8 milliárd forintot) tett ki a mínusz, aminek a fő oka az volt, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül kellett mérkőzéseiket megrendezni.

A működési költségek 414,1 millió euróról 449,3 millióra emelkedtek, tartozásuk pedig 385,2 millió euróról 389,2 millióra nőtt.

A Juve közleménye szerint a klubtörténeti mélypont után azt várják, hogy anyagilag felfelé ívelő szakasz kezdődik életükben a 2022-23-as üzleti évtől.

A Juventus a 2020-21-es szezonban elveszítette bajnoki címét, s csak negyedik lett a Serie A-ban, az utóbbi évtized egyik legrosszabb teljesítményét produkálva. Éppenséggel az új idényt is rosszul kezdte az együttes, három mérkőzésen csupán egyetlen pontot szerzett, viszont a Bajnokok Ligájában remekül nyitott csoportjában: idegenben verte kedden a svéd Malmőt 3-0-ra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik