Nemzetközi foci

Hahn-gólesőben és bajnoki aranyban bízik a DAC edzője

Hahn János nem akármilyen időszakon van túl: 22 találattal gólkirály lett az NB I-ben, debütált Marco Rossi válogatottjában, majd a magyar szurkolók által igencsak kedvelt, szlovákiai Dunaszerdahely csapatához szerződött. A Slovan elleni, döntetlenre végződött rangadón Németh Antal becserélte, Hahn lőtt is egy szép gólt, amelyet a VAR azonban elvett tőle.

A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Hahn szerint a csapat végső helyezése a legfontosabb, edzője mégis sok gólt vár tőle, a csapattársa Kalmár Zsolt pedig egyenesen arra számít, hogy a Paksról érkezett csatár a szlovák bajnokságban is gólkirály lesz.

Kapcsolódó
„Meglátjuk, mennyire fognak lebecsülni minket” – pontot szerezne Leverkusenben a Fradi
Rajtol az Európa Liga csoportköre, Peter Stöger nehéz meccsre számít.

„Két edzés után gyakorlatilag rögtön 35 percre becseréltek, ezt bizalomként élem meg, és próbálok nem visszaélni vele. Anti bá’-val beszéltem a meccs előtt, elmondta, mit vár tőlem, azt gondolom, hogy jó évünk lesz. Az elsődleges inkább az, hogy odakerüljünk az első hely környékére, nem pedig az, hogy egyénileg milyen teljesítményt nyújtunk” – nyilatkozta Hahn János.

Németh Antal persze gólokat vár a 26 éves csatártól, a vezetőedző a Sport24-nek el is mondta, hogy mennyit. „Tíz-tizenöt gól, amit minimum várok tőle, plusz gólpasszokat is. Ha 20 gól fölé megy, az nagyon jó teljesítmény lenne, főleg úgy, hogy nem játszott az első hat fordulóban, sőt a hetedikben is csak egy keveset.”

Kapcsolódó
Sallói Dániel ismét betalált, harmadik az MLS góllövőlistáján
Már 13 gólnál jár a Sporting Kansas City magyar válogatott csatára.

A dunaszerdahelyi csapattárs Kalmár Zsolt jól tudja a válogatottban is bemutatkozott Hahnról, hogy milyen képességei vannak.

„Néztem pár Paks-meccset, minden helyzetből, minden szögből eltalálja a kaput, mindenhonnan gólt tud szerezni, nagyon jól érzi, hogy hová jön a labda, és hová pattan ki. Úgyhogy remélem, a szlovák bajnokságban is legalább egy gólkirályi címet be tud gyűjteni.”

Hahn így reagált a felvetésekre:

Mindig az a tervem, hogy szeretnék több gólt szerezni, mint az előző szezonban, most azért ez nehéz lesz, de igyekezni fogok.

Nehéz nem észrevenni, hogy akinek Dunaszerdahelyen jól megy, az a magyar válogatottban is jó formát mutat, igaz ez például Schäfer Andrásra és Kalmár Zsoltra is.

„Az elsődleges szempontom talán ez is volt, hogy a válogatotthoz közelebb kerüljek. Tisztában voltam az itteni szurkolókkal, a közeggel, a profizmussal, illetve azzal is, hogy Dunaszerdahelyen hogyan készítik fel a játékosokat. Úgyhogy természetesen biztosan lehet párhuzamot vonni a kettő között” – mondta Hahn János.

A most még a januárra belőtt visszatérésére készülő Kalmár Zsoltnak pedig olyannyira jól ment az előző szezonban, hogy Dunaszerdahely legjobb sportolójának is megválasztották.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kalmár Zsolt (@kalmar_13) által megosztott bejegyzés

„A tavalyi volt a legjobb évem az eddigi karrierem során. Tényleg mindent beleadtam, és mindent úgy csináltam, hogy topformában legyek, fitt legyek, ez pedig az eredményben is megmutatkozott, hiszen a sérülésemig vezettem a góllövőlistát, a szezon végén pedig több díjat is be tudtam zsebelni, úgyhogy tényleg nagyszerű szezonom volt. Most a sérülésem egy kicsit közbeszólt, de remélem, jövőre újra ilyen topformában tudok majd játszani.”

Egy ismét topformában futballozó Kalmár Zsolttal a Dunaszerdahely a tavalyi ezüst után, egy óriási hajrával talán még egyet előre léphet – vélekedik Németh Antal.

A tavalyi szezonban, ebben az időszakban a Slovan előtt majdnem annyival vezettünk (mint most ők velünk szemben), és a végén ők nyerték meg a bajnokságot négy ponttal. Úgyhogy én azt gondolom, az elsőségünkre egyértelműen van reális esély.

Olvasói sztorik