Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lewandowski az elmúlt két évben klasszisokkal veri a világ legjobb csatárait

Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sorozatban a 11. BL-idényében szerzett gólt Robert Lewandowski, aki duplázott a Barcelona otthonában a Bayern München 3-0-s győzelme alkalmával.

Kapcsolódó
Újra lesújtott a Bayern a Barcára, simán nyert a Juve a BL-ben
Robert Lewandowski kétszer is jól érkezett a kapufáról kipattanó labdákra.

Két gólja közül az elsőnél ő reagált a legszemfülesebben a kipattanóra,

a másodiknál pedig előbb nagyon becsapta egy csellel Gerard Piquét, majd nagy erővel lőtt a kapuba.

Lewandowski a barcelonai duplával már 75 gólnál jár a BL-ben, és ezt a mennyiséget 97 mérkőzésen hozta össze, ami 0,77-es gólátlagnak felel meg.

75 góljával harmadik a BL örökrangsorában, az őt megelőző két klasszis közül Lionel Messi gyorsabb volt nála, mivel 92 meccs kellett neki a 75 találathoz, Cristiano Ronaldót (111) viszont felülmúlta a Bayern-drukkerek kedvence.

Lewandowski a klubjában sorozatban tizennyolc meccsen talált be, ezeken összesen huszonkilenc gólt szerzett. Az utolsó bayernes tétmeccs, amelyen játszott, de nem volt eredményes a februári klubvilágbajnokság-döntő volt, amelyet Benjamin Pavard góljával nyert meg a müncheni csapat a mexikói Tigres ellen.

A 33 éves csatár a 2019-2020-es idény kezdete óta 113 gólt szerzett, ezzel magasan előzi Ronaldót és Kylian Mpabbét (76-76), valamint Erling Haalandot (73) és Messit is (69).

Mivel Lewandowski sérült volt tavasszal, amikor a BL előző kiírásából a Bayern kiesett a PSG elleni párharcban, így az utóbbi időben csak sikerélmény jutott neki a nemzetközi kupában: sorozatban 17 győztes meccsnél jár a BL-ben, amivel beállította csapattársa, Manuel Neuer rekordját.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem osztották ki az Aranylabdát, idén azonban ismét gazdára talál majd a legrangosabb egyéni díj, és a szédületes statisztikát látva Lewandowski még úgy is joggal reménykedhet, hogy az Eb-je nem sikerült jól, hiszen hiába szerzett három gólt, a lengyel válogatott a csoportkörben ragadt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik