Nemzetközi foci

Felépült trombózisából a vb-gólrekorder

Marco Donato / FC Bayern München / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Donato / FC Bayern München / dpa Picture-Alliance via AFP

Miroslav Klose, a németek világbajnok labdarúgója felépült trombózisából, és készen áll edzői karrierje folytatására, írta az MTI.

Kapcsolódó

A 43 éves korábbi csatár – aki a vb-ken szerzett 16 találatával világrekorder a férfiak között – a német Kicker magazin hétfőn megjelent számában elmondta: ismét teljesen jól és egészségesnek érzi magát, másfél hónapja rendszeresen tud sportolni, focizik, teniszezik és fut, az orvosai pedig mindent rendben találtak nála, így folytathatja a munkáját edzőként, de már önálló kihívásra vágyik.

Klose május végén jelentette be, hogy egészségügyi okokból rövid szünetet kell tartania, miután orvosai trombózist állapítottak meg nála.

A 137-szeres válogatott, ezeken a mérkőzéseken összesen 71-szer eredményes játékos 2014-ben világbajnoki címet nyert, legutóbb Hansi Flick vezetőedző szakmai stábjában dolgozott a Bayern Münchennél.

Egyedül akarok megállni a lábamon, de előbb még fel kell építenem magam profi edzőként, amihez megvan bennem a kellő szenvedély és elkötelezettség

– nyilatkozta a lengyel származású szakember, hangsúlyozva, hogy a válogatotthoz biztosan nem követi Flicket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik