Nemzetközi foci

Haalandék nyerték a gólfesztiválba torkolló német rangadót

Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images
Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

A Borussia Dortmund 4-3-ra győzte le a Bayer Leverkusent a Bundesliga 4. fordulójában.

Nagyon nehézkesen jött össze a BVB sikere, mert a hazai csapat került előnybe Florian Wirtz góljával már a 9. percben. Még a szünet előtt egyenlíteni tudott Erling Braut Haaland, a fordítás pedig csak azért nem sikerült, mert Jude Bellingham gólját a videobíró segítségével nem adták meg, pedig Haaland remekül hozta helyzetbe.

Ráadásul jött is az élettől a büntetés, mert egy ellentámadás végén Patrick Schick újra előnybe hozta a Leverkusent. Térfélcsere után három perc alatt egyenlített Julian Brandt, de az 55. percben megint hátrányba került Moussa Diaby remek távoli lövésének hála.

A vendégek ettől sem estek össze, de a harmadik egyenlítő góljára sokat kellett várnia a vendégeknek. De megérte várni rá. Raphael Guerrero szenzációs szabadrúgással egalizált a 71. percben.

A végeredményt pedig ki más állíthatta volna be, ha nem Haaland? Marco Reus harcolt ki büntetőt, amit a norvég csatár értékesített.

A nap további mérkőzésein a Sallai Rolanddal felálló Freiburg egy 89. percben esett öngóllal mentett pontot a Köln ellen, míg a Mainzba 2-0-ra legyőzte a Hoffenheimet, a vendégeknél csereként állt be Szalai Ádám.

Eredmények – Bundesliga, 4. forduló

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 3-4 (2-1)
Freiburg-Köln 1-1 (0-1)
Hoffenheim-Mainz 0-2 (0-1)
Fürth-Wolfsburg 0-2 (0-1)

Olvasói sztorik