Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Louis van Gaal porig alázott egy újságírót a sajtótájékoztatóján

Louis van Gaallal nem érdemes ujjat húzni, mert elég szigorú a mérkőzések alatt és a találkozókon kívül is. Ezt a saját bőrén tapasztalhatta meg egy holland újságíró is, aki a válogatott taktikáját firtatta a törökök elleni világbajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón.

A felvetés lényege az volt, hogy 5-3-2-es felállásban játszik az Oranje, ami túl defenzív játékot sejtet. Válaszként Van Gaal szemei kikerekedtek, majd ezt mondta:

Önnek gőze sincs a futballról. Maga egy újságíró, aki az ő elképzeléseit osztja, de nincs saját elképzelése. Nagyszerű támadó játékot lehet produkálni 5-3-2-es felállással is. Jár a kalapemelés Tuchelnek, aki ezt be is bizonyítja.

A kritika egyébként furcsa is, mivel a holland válogatott legutóbb 4-0-ra győzte le a montenegrói csapatot ezzel a taktikával a szombati vb-selejtezőjén. Hollandia egyébként 5 meccsen 16 gólt rúgott és második helyen áll a G csoportban tíz ponttal.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!