Nemzetközi foci

Lewandowski már csak három gólra van Kocsistól

Vincenzo PINTO / AFP
Vincenzo PINTO / AFP

Lengyelország 7-1-re verte világbajnoki selejtezőn San Marinót abban a csoportban, amelyben a magyar válogatott is szerepel.

A lengyelek csatára, Robert Lewandowski csak egy félidőt töltött a pályán, de így is szerzett két gólt, a 4. percben övé volt a meccs első találata, majd a 21. percben is eredményes volt.

A mostani duplával Lewandowski 72 gólnál jár a válogatottban, így Miroslav Klosét megelőzve immár ő a negyedik legeredményesebb európai futballista. A lista élén Cristiano Ronaldo áll 111 góllal, őt pedig az Aranycsapat két legendája, Puskás Ferenc (84) és Kocsis Sándor (75) követi.

Hozzá kell tenni, hogy Lewandowski 124 meccsen jutott el a 72 gólig, ami 0,58-as gólátlagot jelent, míg Puskás 0,99-es, Kocsis pedig még ennél is szédületesebb, 1,1-es gólátlagot produkált.

A lengyel csatár ebben az idényben minden találkozón betalált, klubjával, a Bayern Münchennel és a válogatottal összesen hat mérkőzése volt, és tízszer volt eredményes. A csoportban a lengyelek a selejtezők felénél a második helyen állnak 10 ponttal, a magyar csapat 7 ponttal a negyedik.

Az európai örökrangsorban egyébként nincs messze Lewandowskitól a belgák sztárja, Romelu Lukaku, aki a csehek elleni vb-selejtezőn játszotta századik meccsét válogatott mezben, és ezt góllal ünnepelte, ami már a 67. volt neki.

Olvasói sztorik