Nemzetközi foci

Az európai szövetségnél Robert Lewandowski a legjobb három közt sincs

Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) megjelölte azt a három labdarúgót, akit az év játékosának járó díjjal jutalmaz majd.

Az UEFA csütörtökön jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amelyen az Európa-bajnokságon szereplő 24 válogatott szövetségi kapitánya, valamint a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga főtábláján érintett 80 csapat vezetőedzője vett részt. Rajtuk kívül 55 tagországból egy-egy kiválasztott sportújságíró adhatta le szavazatát.

Ezek alapján a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-t erősítő N’Golo Kante és Jorginho, valamint a Manchester Cityt erősítő Kevin De Bruyne került a jelöltek közé. A díj fennállásának 11 éve alatt először fordult elő, hogy a hármas listára kizárólag középpályások kerültek.

Érdekesség, hogy a világsztár Lionel Messi negyedik lett, a 41 bajnoki és hat BL-góljával sokak szerint Aranylabdát érdemlő Robert Lewandowski csak az ötödik helyen zárt a listán.

 

A legjobb női játékos a BL-győztes Barcelona három képviselője, Jennifer Hermoso, Lieke Martens és Alexia Putellas közül kerül ki. Az év edzője díjra a férfiaknál a két BL-döntős csapat szakembere, Josep Guardiola (Manchester City) és Thomas Tuchel (Chelsea) mellett az olaszokkal Eb-aranyérmes Roberto Mancini számíthat még.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik