Nemzetközi foci

„Szégyelltem magam, ahogy a füvön feküdtem” – egy focista szólt a bírónak, hogy szimulált

Szokatlan jelenet akasztotta meg a svéd másodosztályú Vasalunds-GAIS bajnokit. A vendégek 2-0-ra vezettek, amikor a hazai csapatból Peshraw Azizi felrúgta Julius Lindberget, majd ordítozott vele, hogy keljen föl. A GAIS csatárában is felment a pumpa, és picit meglökte Azizit a mellkasánál, mire a Vasalunds játékosa látványosan a földre dobta magát.

Ehhez hasonló pillanatok nem számítanak ritkaságnak a focipályán, de a jelenlévők számára inkább az volt furcsa, hogy milyen sokáig tartott, mire Azizi fölkel a gyepről. A felvételek sokáig Twitteren is keringtek, így a focista is megtalálta a videóját, sőt reagált is rá.

Ez nagyon rosszul néz ki, mert az is. Minden gyorsan történt, túl későn tértem észhez és amikor rájöttem, mi történt szégyelltem magam, ahogy a füvön feküdtem. Ezért tartott ilyen sokáig. Ezután felkeltem és szóltam a bírónak, hogy túlreagáltam a helyzetet. Elnézést kérek mindenkitől a futballban

– írta Twitter-oldalán Azizi, akinek minden erőfeszítése hiába valónak bizonyult, mert Lindberg sárga lapot kapott a lökésért.

A videó azóta már nem érhető el a közösségi médiában, de ezen a linken látható. A mérkőzést végül 4-3-ra a GAIS nyerte meg, ráadásul Lindberg duplázni tudott, a sereghajtó Vasalunds pedig félidőben lehozta Azizit a pályáról.

Olvasói sztorik