Nemzetközi foci

Eljött a nap, amikor Messi magára húzza a PSG mezét

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A francia labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának zárómeccsén az éllovas Paris Saint-Germain az eddigi három döntetlent elérő Reims vendége lesz.

Ez az a meccs, amire valószínűleg azok is odafigyelnek majd, akik amúgy nem követik rendszeresen a francia bajnokságot, hiszen most debütál a párizsiaknál Lionel Messi.

A Barcelonától megszerzett klasszis az argentin válogatottal megnyert Copa América óta nem játszott, így elképzelhető, hogy a kispadon kezd majd, bár a L’Équipe nevű francia lap szerint ott lesz a kezdőben honfitársa, Ángel Di María, valamint a Real Madrid által erősen csábított Kylian Mbappé társaságában.

Mauricio Pochettino, a PSG edzője azt nyilatkozta, a francia bajnokságnak fizikálisabb a stílusa, mint a spanyolnak, de Messi nagyon motivált, és nem okoz majd gondot neki az átállás.

A 34 éves Messi felnőttkarrierjének első meccsére készül, amit nem a Barcelonával vív meg, a katalán klubbal mindent megnyert, a spanyol bajnokságot tízszer, a Király Kupát hétszer, a BL-t négyszer, a klubvilágbajnokságot háromszor, a spanyol és az európai Szuperkupát összesen tizenegyszer.

A 20.45-kor kezdődő meccset a Digisport 1 élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik