Nemzetközi foci

Messi és Neymar nélkül is tarolt a PSG

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP

A PSG elleni legutóbbi 20 mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a Brest labdarúgócsapata, amely két bravúros döntetlen után vereséggel folytatta a Ligue 1 2021-22-es szezonját.

Kapcsolódó
Michael Jordan őrült összeget keres a Messi-PSG üzlet kapcsán
Nem csak a Paris Saint-Germain profitál Messi klubváltásából. Az NBA-legendának az argentin zseni átigazolásának bejelentése pillanatától valószínűleg széles vigyor ragadt az arcára.

A Lyon és a Rennes elleni 1-1 után a Paris Saint-Germain ellen (amelyben Lionel Messi, Neymar és Sergio Ramos nem játszott) már nem ment olyan jól, a vendégek bő félóra után már 2-0-ra vezettek Ander Herrera és Kylian Mbappé találataival, Franck Honorat csak szépíteni tudott a szünetig.

A második félidő elejét kis közjáték zavarta meg, a világítás meghibásodása miatt csúszott a kezdés, de ez nem nagyon zavarta meg a PSG-t.

Idrissa Gueye a 73. percben hatalmas gólt lőtt 35 méterről, a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba.

A 85. percben ugyan a hazaiak még egyszer közelebb lopakodtak Steve Mounié révén, de végül 90. percben Ángel Di María beállította a 2-4-es végeredményt.

A PSG ezzel három forduló után is hibátlanul áll a bajnokság élén, a Brest (amely a már említett legutóbbi húsz meccs során 7 döntetlen mellett 13. alkalommal kapott ki) pedig még nyeretlen.

Ligue 1, 3. forduló

Brest – PSG 2-4 (1-2)
gól: Honorat (42.), Mounié (85.), illetve A. Herrera (23.), Mbappé (36.), I. Gueye (73.), Di María (91.)

Olvasói sztorik