Nemzetközi foci sport

Michael Jordan őrült összeget keres a Messi-PSG üzlet kapcsán

Nem csak a Paris Saint-Germain profitál Messi klubváltásából. Az NBA-legendának az argentin zseni átigazolásának bejelentése pillanatától valószínűleg széles vigyor ragadt az arcára.

Michael Jordannek erősen megcsappant a vagyona a koronavírus világjárvány alatt: a Forbes Magazin szerint 2,1 milliárd dollárról 1,6 milliárd dollárra csökkent. Ettől még valószínüleg nem zsíroskenyéren tengődött az elmúlt hónapokban, sőt, most erősen úgy tűnik, miután bejelentették Lionel Messi Páriszba igazolását, megfordult a pénzügyi szerencséje: ugyan kvázi semmit nem tett érte, de ölébe hullik egy rakás euró.

De hogyan keveredik bele Michael Jordan a PSG és Lionel Messi üzletébe? – teszi fel a kérdést a bt.dk

A válasz pedig rém egyszerű: az átigazolás bejelentése óta  Messi feliratos PSG-mezek értékesítése az egekbe szökött.

Fotó: Alaattin Dogru / Anadolu Agency /AFP

A párizsi klub mezének elején pedig a 2019/2020-as szezon óta ott virít egy embléma, mégpedig a Nike Jordan (lásd képünkön).

Ez az aprócska jel Michael Jordan számára az eladott mezek nyereségének öt százalékát biztosítja.

A PSG és a Nike ebben a szezonban 2,5 millió Messi-mez értékesítésével tervez és a spanyol Marca szerint a mai napig már nagyjából bruttó 120 millió euró folyt be ebből.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

A görögök ellen kezdte, ellenük szerezte első gólját, és most ellenük búcsúzott Dzsudzsák Balázs, aki 109 szereplésével immár egyedül csúcstartó a magyar válogatottban. A szurkolók maximálisan elismerik a válogatottért tett erőfeszítéseit, de a megkérdezettek mind kissé csalódottan állapították meg: klubszinten több volt benne.