Nemzetközi foci

A Ronaldo utáni időszak egy roppant kínos vereséggel indult a Juvénál

GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Empoli hatalmas meglepetésre 1-0-ra nyert a Juventus otthonában a Serie A 2. fordulójában.

Erősen kezdett a Juve, az olasz válogatottal Eb-t nyerő Chiesa volt a legveszélyesebb a torinóiak közül, de az Empoli kapusa, Vicario egy éles szögből, és egy pazar szóló után bemutatott lövését is védte.

A 21. percben meglepetésre vezetést szerzett az Empoli, Bajrami lövése éppen Mancuso elé került, aki szemfülesen bekotorta.

A Juve edzője, Allegri beküldte Moratát, Bernardeschit és Kulusevskit is a második félidőben, de hiába, maradt a 0-1, így a MU-hoz igazoló Cristiano Ronaldót elveszítő Juventus két forduló után egy ponttal áll.

A tavalyi bronzérmes Atalanta csak döntetlent játszott a Bolognával, a Lazio viszont nagyon megszórta a Speziát. Pedig Verde góljával még a Spezia vezetett, de a rómaiak szinte azonnal egyenlítettek Immobile révén, majd a csapatkapitány még az első félidőben szerzett egy gólt a 16-oson kívülről, és egyet fejjel egy szöglet után, vagyis mesterhármast rakott össze.

A második félidő elején Felipe Andersoné volt a negyedik Lazio-gól, majd az Amian kiállítása miatt megfogyatkozó Spezia további két gombócot nyelt be.

Serie A, 2. forduló:

Atalanta – Bologna 0-0

 

Lazio – Spezia 6-1 (3-1)
gól: Immobile (5., 15., 45+2.), Felipe Anderson (47.), Hysaj (70.), Luis Alberto (85.) illetve Verde (4.)
piros lap: Amian (54., Spezia)

 

Juventus – Empoli 0-1 (0-1)
gól: Mancuso (21.)

 

Fiorentina – Torino 2-1 (1-0)
gól: N. González (41.), Vlahovic (69.), illetve Verdi (89.)

Olvasói sztorik